Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Άνοιξαν τα δικαστήρια όπως αυτοί ήθελαν και για τις υποθέσεις που βολεύουν τα μεγάλα συμφέροντα

«Έπιασε τόπο η αποχή μας», λέει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Βέροιας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας: Άνοιξαν τα δικαστήρια όπως αυτοί ήθελαν και για τις υποθέσεις που βολεύουν τα μεγάλα συμφέροντα

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, μετά την αποχή στην οποία προχώρησαν από τα καθήκοντά τους πριν από λίγες ημέρες, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

«Το μήνυμα από τον Σύλλογό μας προς τους αρμοδίους εστάλη. Η δύναμη που εκπέμπει η αποχή από τα ακροατήρια ως μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας, έστω και αν αμφισβητείται από κάποιους, πάντα «πιάνει τόπο». Εδώ και ένα χρόνο ως δικηγορικό σώμα νιώθουμε μόνο απαξίωση από τους κυβερνώντες. Από την πρώτη στιγμή δεν ζητήσαμε επιδότηση. Ζητήσαμε να μας αφήσουν να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Οι αρμόδιοι αρνούνται πεισματικά να μας ακούσουν”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση οι δικηγόροι της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας και της Νάουσας, σημειώνοντας πως “συνεχίζουν τη μόδα της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες λειτουργίας των δικαστηρίων κάθε Σάββατο ή Κυριακή. Εμείς όμως αντιστεκόμαστε ακόμη…”.

Δείτε την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Το μήνυμα από τον Σύλλογό μας προς τους αρμοδίους εστάλη. Η δύναμη που εκπέμπει η αποχή από τα ακροατήρια ως μέσο έκφρασης διαμαρτυρίας, έστω και αν αμφισβητείται από κάποιους, πάντα «πιάνει τόπο». Εδώ και ένα χρόνο ως δικηγορικό σώμα νιώθουμε μόνο απαξίωση από τους κυβερνώντες. Από την πρώτη στιγμή δεν ζητήσαμε επιδότηση. Ζητήσαμε να μας αφήσουν να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Οι αρμόδιοι αρνούνται πεισματικά να μας ακούσουν.

Άνοιξαν τα δικαστήρια’ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αυτοί ήθελαν και για τις υποθέσεις που βολεύουν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τους απλούς πολίτες, χωρίς τη λήψη του παραμικρού μέτρου. Συνεχίζουν τη μόδα της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες λειτουργίας των δικαστηρίων κάθε Σάββατο ή Κυριακή. Εμείς όμως αντιστεκόμαστε ακόμη.

Οι δικηγόροι της Βέροιας, της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας λαμβάνουμε από μόνοι μας και με δαπάνη του Συλλόγου όλα τα μέτρα για τη προστασία της υγείας μας, καθώς και αυτής όλων των παραγόντων της δικαιοσύνης και των συμπολιτών μας. Δουλεύουμε από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 προσεκτικά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας μας κατά τη είσοδο στο δικαστικό μέγαρο και μέσα σ’ αυτό”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ