Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Δικηγόροι με Σταϊκούρα: Ποιοι θα μπουν στην επιστρεπτέα Νο.5 και πόσα χρήματα θα πάρουν

Τις κατηγορίες δικηγόρων που θα μπουν στην Επιστρεπτέα προκαταβολή νο. 5 και τα ποσά που θα τους καταβληθούν, ξεκαθάρισε  ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στην τηλεδιάσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι με Σταϊκούρα: Ποιοι θα μπουν στην επιστρεπτέα Νο.5 και πόσα χρήματα θα πάρουν

Τις κατηγορίες δικηγόρων που θα μπουν στην Επιστρεπτέα προκαταβολή νο. 5 και τα ποσά που θα τους καταβληθούν, ξεκαθάρισε  ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Δημήτριο Βερβεσό και τους Προέδρους, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιο Κουτσοχήνα, Πειραιώς Γεώργιο Σταματογιάννη και Λαμίας Αθανάσιο Μακρυγιάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς .

Στη συνάντηση αυτή διευκρινίστηκαν εκ μέρους του Υπουργού τα εξής :

  1. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης των ατομικών επιχειρήσεων / δικηγορικών γραφείων, που δεν απασχολούν προσωπικό και δεν έχουν ταμιακή μηχανή, θα ανέρχεται και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο. 5 στα 1.000 ευρώ, με την προϋπόθεση μείωσης των εσόδων, κατά 20% για την προβλεπόμενη περίοδο αναφοράς. Το 50% του ποσού αυτού δεν θα επιστρέφεται. Το ποσό αυτό δεν θα συμψηφίζεται με τον ποσό των 1.000 ευρώ που έλαβαν οι δικαιούχοι στον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σύμφωνα και με τα όσα αναγράφονται και στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
  1. Η σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων θα λειτουργήσει στις αρχές Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα γίνει περί τα μέσα Ιανουαρίου 2021.
  1. Προγραμματίζεται και περαιτέρω οικονομική ενίσχυση μέσω 6ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής τον Μάρτιο του 2021, οι όροι και οι προϋποθέσεις θα καθοριστούν με βάση τις επικρατούσες τότε οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ