Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Δικηγόροι: Τα λάθη με τις διπλοκατοβολές των 600 ευρώ και ο γρίφος με το 800άρι του Μαΐου (Επιστολή στον Γ. Βρούτση)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι: Τα λάθη με τις διπλοκατοβολές των 600 ευρώ και ο γρίφος με το 800άρι του Μαΐου (Επιστολή στον Γ. Βρούτση)

Λάθος καταβολές των 600 ευρώ σε 5.000 δικηγόρους και επιστήμονες, εντοπίζονται , σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύστημα καταβολής του επιδόματος . Πρόκειται για σιπλοκαταβολές των 600 ευρώ , μηδενικές ή ελλιπείς καταβολές (των 200 ευρώ μόνον) το οποίο ήδη εχει πεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης θα αντιμετωπιστεί.

Ταυτόχρονα όμως ήδη δημόσια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Στυλλόγου Αθηνών, Δημ, Βερβεσός εχει πεί πως υπάρχει υπόσχεση από τον πρωθυπουργό πως οι επιστήμονες θα πάρουν τα 800 ευρώ για τον Μάιο «αλλά δεν ακούσαμε να λένε κάτι οι υπουργοί στην κοινή συνέντευξη Τύπου και περιμένουμε». Μάλιστα υπάρχει η αίσθηση πως η μη σαφής δημόσια αναφορά εκ μέρους των τριών υπουργών ενδεχομένως προοιωνίζεται μερική καταβολή .

Επιστολή

Για αυτά τα δυο θέματα ήδη εχει τοποθετηθεί η Συντονιστική Επιτροπή ενώ ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός έστειλε και επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, «…με την οποία επισημαίνει τα σημαντικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την καταβολή του ποσού των 600 ευρώ, μεταξύ άλλων την μη καταβολή του ποσού σε δικαιούχους, την καταβολή μικρότερου, ή σε ορισμένες περιπτώσεις και μεγαλύτερου ποσού, και ζητεί να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά, ώστε ο κάθε δικαιούχος να λάβει το ποσό που πραγματικά δικαιούται».

Το πλήρες κείμενο της υπ’ αρ. πρωτ.851/4/5/2020 επιστολής του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως εστάλη, έχει ως εξής:

«..Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι, κατά την καταβολή του ποσού των 600 ευρώ, που χορηγήθηκε στους επιστημονικούς κλάδους, μετά την κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του προγράμματος «τηλεκατάρτισης» επιστημόνων, και σε αναπλήρωση του ποσού της σχετικής επιταγής, παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα.

Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε η μη καταβολή του ποσού αυτού σε συναδέλφους, η καταβολή μικρότερου ποσού ή ακόμη και η καταβολή μεγαλύτερου ποσού.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων, που ανέκυψαν, ώστε ο κάθε δικαιούχος να λάβει το ποσό που πραγματικά δικαιούται.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κ. Βερβεσός»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ