Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κατά απόλυτη προτεραιότητα θα εξυπηρετούνται οι δικηγόροι στην Εισαγγελία Αθηνών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατά απόλυτη προτεραιότητα θα εξυπηρετούνται οι δικηγόροι στην Εισαγγελία Αθηνών

Ανοιχτή είναι πλέον για τους δικηγόρους η είσοδος του τμήματος εκτελέσεως ποινών ώστε να εισέρχονται κανονικά με την τήρηση πάντα των αναγκαίων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Με την επαναλειτουργία της Εισαγγελίας οι δικηγόροι εξυπηρετούνταν δια της “θυρίδας” αλλά λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εξυπηρέτηση τους κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Βαγγέλη Ιωαννίδη άνοιξε η είσοδος από την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά το νούμερο καθημερινής εξυπηρέτησης δικηγόρων σε όλες τις υπηρεσίες και, σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, ο σύλλογος έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να ψηφιοποιηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας, για όσες τουλάχιστον περιπτώσεις αυτό είναι δυνατό.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου για τη λειτουργία της Εισαγγελίας:

“Από την πρώτη στιγμή επαναλειτουργίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εντοπίστηκαν προβλήματα εξυπηρέτησης των δικηγόρων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την είσοδο-εξυπηρέτηση από την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας αλλά και την εξυπηρέτηση των δικηγόρων στο τμήμα εκτέλεσης ποινών μόνο δια της “θυρίδας” της εκεί εισόδου. Τα προβλήματα αυτά τα είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και είχαμε ζητήσει την άμεση επίλυση τους.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ 34781/2020, όπου στο άρθρο 19 παρ. 2 της οποίας ορίζονται τα εξής: “Οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν σε πλήρη λειτουργία. Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.”, οφείλουν όλες οι υπηρεσίες να είναι ανοικτές στο κοινό, πολλώ δε μάλλον οι δικαστικές – εισαγγελικές υπηρεσίες για τους δικηγόρους.

Κατόπιν, δε, σχετικής επικοινωνίας του Συμβούλου Δ. Αναστασόπουλου με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας κο Ευ. Ιωαννίδη, αποφασίστηκε από αύριο Παρασκευή 12/6/2020 να ανοίξει η είσοδος του τμήματος εκτελέσεως ποινών ώστε να εισέρχονται κανονικά οι δικηγόροι, με την τήρηση πάντα των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθεί σημαντικά το νούμερο καθημερινής εξυπηρέτησης δικηγόρων σε όλες τις υπηρεσίες και, σε κάθε περίπτωση, οι δικηγόροι να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Ως ΔΣΑ θα παρακολουθούμε καθημερινά τη λειτουργία των ως άνω υπηρεσιών, ώστε να παρέμβουμε άμεσα όπου χρειαστεί.

Τέλος, έχει λάβει χώρα ήδη σειρά πρωτοβουλιών μας ώστε να ψηφιοποιηθούν, το συντομότερο δυνατό, οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας, για όσες τουλάχιστον περιπτώσεις αυτό είναι δυνατό”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ