Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022

Κραυγή αγωνίας από τους Δικηγόρους: Ζητούν τώρα συνάντηση με τον Γ.Βρούτση- Εκστρατεία συλλογής μαζικών υπογραφών διαμαρτυρίας προς Βουλή και κυβέρνηση

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας ζητούν οι δικηγόροι, για το θέμα του χορηγήματος του ΟΑΕΔ το οποίο όπως φαίνεται πηγαίνει για τον Ιανουάριο κατι που δέχονται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κραυγή αγωνίας από τους Δικηγόρους: Ζητούν τώρα συνάντηση με τον Γ.Βρούτση- Εκστρατεία  συλλογής μαζικών υπογραφών διαμαρτυρίας προς Βουλή και κυβέρνηση

Σε θέση μάχης μπαίνουν οι δικηγόροι της χώρας με αφορμή τις «παλινωδίες» για την οικονομική ενίσχυσή τους, μετά από μαραθώνια έκτακτη σύσκεψη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η Συντονιστική μετά από εισήγηση του προέδρου της Δημ. Βερβεσού αποφάσισε , σύμφωνα με πληροφορίες να αντιδράσει δυναμικά , ζητώντας συνάντηση, αυτή την εβδομάδα με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση  για το θέμα του χορηγήματος του ΟΑΕΔ τα οποία όπως φαίνεται πηγαίνουν για τον Ιανουάριο κατι που δέχονται οι δικηγόροι.

Παράλληλα ξεκινούν εκστρατεία μαζικής συλλογής υπογραφών «κραυγής αγωνίας», όπως λένε, προς την κυβέρνηση και τη Βουλή αξιώνοντας να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο.

Με ένα εξαιρετικά απαγγελτικό κείμενο θα ζητήσουν:

-Να μην υπάρξουν συμψηφισμοί χρημάτων των δικαιούχων των επιστρεπτέων προκαταβολών 4 και 5.

-Να εξαιρεθούν από την μείωση τζίρου 20% (ως προϋπόθεση να μπουν στην επιστρεπτέα) οι δικηγόροι των «περιοχών υψηλού κινδύνου».

-Να μην υπολογιστεί η μείωση τζίρου με βάση (και) Σεπτέμβριο Οκτώβριο που ήταν ανοιχτά τα δικαστήρια , συνεπώς είναι ελάχιστοι αυτοί που είχαν μείωση.

Ολομέλεια

Οι Ολομέλεια συγκλήθηκε εκτάκτως από τον πρόεδρό της Δ. Βερβεσό, ενώ χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση στο facebook:

«Έλεος πια με τη δήθεν οικονομική στήριξη των δικηγόρων μετά τις τελευταίες «εξαγγελίες» για την επιστρεπτέα 5 και την αναβολή χορήγησης του χορηγήματος του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης!!!!! Συγκαλώ αύριο (σ.σ σήμερα) έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 6μμ για να ζητήσουμε τη διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών προς τα αρμόδια υπουργεία και τον πθ για την έντονη διαμαρτυρία μας για την μεταχείριση μας από τα οικονομικά κλιμάκια της κυβέρνησης!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ