Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Με παρέμβαση ΔΣΑ αρχίζει η παραλαβή αποφάσεων από το Πρωτοδικείο Αθηνών, για αιτήματα που είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με παρέμβαση ΔΣΑ αρχίζει η παραλαβή αποφάσεων από το Πρωτοδικείο Αθηνών, για αιτήματα που είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά

Από αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι δικηγόροι σταδιακά να παραλαμβάνουν αντίγραφα αποφάσεων από το Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασίες Τακτικής Μονομελούς- Πολυμελούς), για τα οποία είχαν καταθέσει ηλεκτρονικά αιτήματα μέσω του portal της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αυτό ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από παρέμβαση που έγινε από τον Πρόεδρό του Δημήτρη Βερβεσό, τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Καλαντζόπουλου και τον Σύμβουλο Ιωάννη Κάπο, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της μη ικανοποίησης ηλεκτρονικών αιτημάτων δικηγόρων για λήψη αντιγράφων αποφάσεων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το Πρωτοδικείο Αθηνών με ίδιαις δαπάνες θα προβεί στην εκτύπωση και θεώρηση αντιγράφων αποφάσεων Τακτικής Μονομελούς και Πολυμελούς, δημοσιευμένων το 2020, των οποίων την παραλαβή έχουν αιτηθεί πληρεξούσιοι δικηγόροι μέσω portal.olomeleia κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2020 και δεν έχουν αποσταλεί σε αυτούς τα εν λόγω αντίγραφα».

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «τα εκτυπωμένα και θεωρημένα αντίγραφα θα παραλαμβάνονται από τους πληρεξουσίους από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών» και προστίθεται πως θα ακολουθήσει ειδικότερη ανακοίνωση για την ακριβή διαδικασία, τις ώρες και ημέρες παραλαβής, αρχής γενομένης από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή, προς το ΔΣΑ, του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών Γ. Γρίβα, λόγω του μεγάλου αριθμού αποφάσεων και ηλεκτρονικών αιτήσεων, που έχουν υποβληθεί σε συνδυασμό με την έλλειψη χορήγησης ψηφιακών υπογραφών υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στην αποστολή ηλεκτρονική υπογεγραμμένων αντιγράφων.

Η ενημερωτική επιστολή από το Πρωτοδικείο αναλυτικά

https://www.dsa.gr/sites/default/files/news/attached/dsa.pdf

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ