Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Παράταση της προθεσμίας υποβολής πόθεν έσχες ζητούν οι Δικαστικές Ενώσεις

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλαν οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας, προκειμένου να παραταθεί η προθεσμία υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, εξαιτίας του lockdown που επιβλήθηκε λόγω κορονοϊού.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράταση της προθεσμίας υποβολής πόθεν έσχες ζητούν οι Δικαστικές Ενώσεις

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Μελών ΝΣΚ απέστειλαν αίτημα για την παράταση της προθεσμίας που λήγει στο τέλος Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνουν στη σχετική επιστολή, η παράταση αυτή κρίνεται αναγκαία εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τις βεβαιώσεις από τις Τράπεζες λόγω των περιορισμών αυτοπρόσωπης εμφάνισης και απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Παράλληλα, ζητάνε να υπάρξει μέριμνα ώστε να μπορούν οι σχετικές βεβαιώσεις να λαμβάνονται ηλεκτρονικά (μέσω web- banking).

Αναλυτικά η επιστολή των Ενώσεων:

«Οι Δικαστικές Ενώσεις λόγω των έκτακτων συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, υποβάλλουν αίτημα για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, που συμπίπτει με τη φερόμενη λήξη του απαγορευτικού (lockdown) στις 30-11-2020. Και τούτο γιατί οι συνάδελφοι δικαστικοί λειτουργοί και λειτουργοί του Ν.Σ.Κ. αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις βεβαιώσεις από τις Τράπεζες λόγω των περιορισμών αυτοπρόσωπης εμφάνισης και απαγόρευσης των μετακινήσεων.

Επίσης θεωρούμε αναγκαίο να ζητηθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών, τα αιτήματα για την έκδοση βεβαιώσεων και οι σχετικές βεβαιώσεις για το πόθεν έσχες να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στους λειτουργούς μέσω των αντίστοιχων διαδικτυακών (web banking) συστημάτων των Τραπεζών προς αποφυγή επισκέψεων και αυτοπρόσωπης εμφάνισης των λειτουργών στις Τράπεζες.”

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Εφέτης

Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος Επικρατείας

Παναγιώτης Δανιάς, Εφέτης Δ.Δ.

Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου

Εμμανουέλα Πανοπούλου, Πάρεδρος ΝΣΚ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ