Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

«Βόμβα» Βερβεσού: Ζητεί τα ονόματα των δικαστών που καθυστερούν υπερβολικά και εκδίδουν αβάσιμες δικαστικές αποφάσεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Βόμβα» Βερβεσού: Ζητεί τα ονόματα των δικαστών που καθυστερούν υπερβολικά και εκδίδουν αβάσιμες δικαστικές αποφάσεις ӵ�񩡳堳笥񡠧 ϫﬥ륩ᠴ�ꧣﱩ깭 ӵ뫯㹭 �ū롤Რ󴧭 h筡 .ԧ��꧱�񯥤񯲠�ē`h筡򠄧짱粠¥񢥳ﲠ ֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//EUEOKINISSI

Τα ονόματα των δικαστών που καθυστερούν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, πέραν των ορίων που ορίζει ο νόμος και αυτών εκδίδουν προδήλως αβάσιμες αποφάσεις, ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημ. Βερβεσός από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.

Πρόκειται για μια ενέργεια, που έρχεται σε συνέχεια της σφοδρής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δικηγόρων με τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, Χριστ. Σεβαστίδη (και άλλους δικαστές) για τη συμμετοχή των δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το θέμα μάλιστα θα τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Συντονιστικής των Δικηγορικών Συλλόγων. Στην κλιμάκωση της έντασης όμως ο κ. Βερβεσός βάζει στο τραπέζι ένα θέμα που αφορά και τους πολίτες, όπως είναι οι αδικαιολόγητα καθυστερημένες δικαστικές αποφάσεις και κυρίως οι «προδήλως αβάσιμες» αποφάσεις, όπως αναφέρει.

Το αίτημα

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, σε εκτέλεση των αποφάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής, απέστειλε επιστολή προς όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, με την οποία ζητεί, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί η Ολομέλεια, με συγκεκριμένα στοιχεία, για τις περιπτώσεις δικαστών, που συστηματικά και αδικαιολόγητα καθυστερούν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, όπως και εκείνων (δικαστών), που εκδίδουν προδήλως αβάσιμες αποφάσεις.

Στην επιστολή που δημοσιεύει αυτούσια το dikastiko.gr αναφέρει μεταξύ άλλων πως «είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕ, σήμερα, που η Δικαιοσύνη βάλλεται πανταχόθεν , προτάσσει τις προσωπικές του επιδιώξεις και όχι την ανάγκη για ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης και για αγαστή συνεργασία των συλλειτουργών της, με αμοιβαίο σεβασμό τους θεσμικούς τους ρόλου….

Να μας ενημερώσετε για τις περιπτώσεις δικαστών , ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ, που συστηματικά και αδικαιολόγητα καθυστερούν υπερβολικά στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και συγκεκριμένα πέραν του τριμήνου στις περιπτώσεις ασφαλιστικών μέτρων και πέραν του οκταμήνου στις λοιπές πολιτικές διαδικασίες. Όπως επίσης και δικαστών που εκδώσουν προδήλως αβάσιμες αποφάσεις….».

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο της επιστολής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ