Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και προσφύγων (video & φωτογραφίες)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και προσφύγων (video & φωτογραφίες)

Έκρυθμη η κατάσταση στα Διαβατά, έξω από το κέντρο φιλοξενίας της περιοχής όπου  έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στα σύνορα.

Χθες το απόγευμα, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματισθεί.

Το βράδυ διανυκτέρευσαν σε σκηνές ενώ μέχρι τώρα στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα.

Λίγο μετά τις 11.00 ορισμένοι έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο. Για περίπου 20 λεπτά, οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό χωρίς αποτέλεσμα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα περίπου 40 γυναικών, μαζί με μικρά παιδιά, από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες-μετανάστες στο σημείο, επιχείρησε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ήθελαν να υποδεχτούν μέλη της οικογένειάς τους που έρχονται από τη Συμμαχική Οδό, ωστόσο τα ΜΑΤ έστησαν μπλόκο και δεν τους άφησαν να περάσουν το σημείο.

«Θέλουμε να δούμε τις οικογένειες μας. Δεν είμαστε φυλακισμένες» φώναζαν στα αγγλικά.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της αστυνομίας, με τους πρώτους να εξαπολύουν επίθεση εναντίων των αστυνομικών και τους δεύτερους να τους απωθούν. Οι γυναίκες παραμένουν μπροστά από τα ΜΑΤ, αλλά χωρίς να γίνεται συμπλοκή. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες (οι περισσότεροι Κουρδικής καταγωγής) βρίσκονται σε στάση αναμονής έξω από το camp. Μεταξύ αυτών και της ομάδας γυναικών έχει στηθεί μεγάλο μπλόκο της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ