Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αγωγή Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή Αντ. Σαμαρά κατά της ΟΙΕΛΕ

Αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση, αναφορικά με την υπόθεση απόλυσης της Φώφης Μπουλούτα και της παρατήρησης που είχε κάνει το 2012 στον γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Η αγωγή που αφορά σε επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, Μιχ. Κουρουτού, το 2018, συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας απόντος του Αντώνη Σαμαρά, η πλευρά του οποίου δεν πρότεινε την εξέταση κάποιου μάρτυρα. Υπενθυμίζεται, ότι η επίμαχη επιστολή είχε έρθει ως απάντηση σε άρθρο του Γιώργου Μουρούτη, μία μέρα το θάνατο της Φώφης Μπουλούτα, με το οποίο ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού επιτίθετο στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

Στο βήμα του μάρτυρα κατέθεσε ο Αν. Σπυρόπουλος, συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε στο άρθρο Μουρούτη λέγοντας:

«Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή. Αργότερα, ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά, όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουν εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στόχος της επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ, ήταν να υπερασπιστεί την μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Να σημειωθεί πως η πλευρά του Αντ. Σαμαρά αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και σε αναφορά την Φώφης Μπουλούτα σε συνέντευξή της το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ