Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αθώοι οι 9 Κούρδοι που κατηγορούνταν για τρομοκρατική οργάνωση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αθώοι οι 9 Κούρδοι που κατηγορούνταν για τρομοκρατική οργάνωση

Οι 9 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2017, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το εν λόγω αδίκημα, υπενθυμίζεται, ότι είχε ζητήσει στην πρότασή της και η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι 9 (μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 3 νεαρά παιδιά) πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Έξι από τους εννέα, κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει συνολική  ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους 9, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους. «Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» καταλήγουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ