Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Αλ. Χαρίτσης: Δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες ο νέος νόμος Κατσέλη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Χαρίτσης: Δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες ο νέος νόμος Κατσέλη

Αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας για τους πολίτες που ταυτόχρονα θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας η οποία ,όπως είπε, είναι δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνηση. «Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Αναφερόμενος στο Brexit και στις εξελίξεις στη Μ. Βρετανία υπογράμμισε ότι το χάος που επικρατεί, δείχνει τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφράσουν με τον λαϊκισμό και τα fake news τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και το έλλειμμα δημοκρατίας.

Ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας για τις ευρωεκλογές σημείωσε με έμφαση ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν προοδευτική διέξοδο στα κρίσιμα διλήμματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα και να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια.

Τόνισε ακόμη, ότι με ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε αυτές τις μέρες στη Βουλή, ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο για την ισότητα των φύλων, εκσυγχρονίζει το σύστημα απόδοσης ιθαγένειας και αποκαθιστά εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, που έπληξαν οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη το 2014.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ