Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή στην υπόθεση του 5μηνου βρέφους στη Λευκωσία – «Δεν είναι βιασμός» λέει ο ιατροδικαστής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανατροπή στην υπόθεση του 5μηνου βρέφους στη Λευκωσία – «Δεν είναι βιασμός» λέει ο ιατροδικαστής

Απρόσμενη τροπή παίρνει η υπόθεση του πεντάμηνου βρέφους στη Λευκωσία, που αρχικά φερόταν να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ίδιο του τον πατέρα, μετά την παρέμβαση του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ο οποίος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του βιασμού!

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, πλην αυτό του βιασμού!», δήλωσε ο κ. Ματσάκης στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107.6», τονίζοντας πως «αν ήταν βιασμός το βρέφος θα ήταν σοβαρά τραυματισμένο και πιθανόν να ήταν νεκρό». Παράλληλα, ανέφερε ότι τα τραύματα που φέρει το πεντάμηνο κοριτσάκι ίσως να επήλθαν ακόμα και από κακό χειρισμό, ενώ αμφισβήτησε και ότι υπάρχει ρήξη του παρθενικού υμένα, βασιζόμενος σε όσα έχει πληροφορηθεί.

Αλλά και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου που εξέτασε στο νοσοκομείο το βρέφος, απέφυγε να μιλήσει για βιασμό. Σε δηλώσεις της στο Newsbomb, επιβεβαίωσε τη ρήξη παρθενικού υμένα, συμπληρώνοντας όμως πως για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να ασκηθεί βία.

Το άτυχο βρέφος μετέφεραν στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας οι γονείς του το πρωί της Τρίτης. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν με αποτροπιασμό ενδείξεις βιασμού, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ως ύποπτος ο Σομαλός πατέρας και σε βάρος του να εκδοθεί  διάταγμα πενθήμερης κράτησης. Μάλιστα, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο βοηθός Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάρειου νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης είχε δηλώσει πως στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ