Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αποζημίωση δικαστικών αντιπροσώπων: Αποφασίστηκε αύξηση 30%

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποζημίωση δικαστικών αντιπροσώπων: Αποφασίστηκε αύξηση 30%

Κατά 30% αυξάνεται η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων  με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρχουν δύο γραμματείς για τις εφορευτικές επιτροπές στα μεγάλα εκλογικά τμήματα Αττικής και Θεσσαλονίκης και ειδικό πληροφοριακό σύστημα, προφανώς για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων από τα 63 πρωτοδικεία της χώρας.

Τα μέτρα που αποφάσισαν από κοινού οι Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Αλέξης Χαρίτσης και Μιχάλης Καλογήρου αντίστοιχα, αφορούν τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019.

Αναφέρουν:

-«Ειδικότερα, οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων αναμένεται να αυξηθούν κατά 30%, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014».

Δύο γραμματείς

«Επιπλέον, λόγω των αυξημένων αναγκών και προκειμένου η εκλογική διαδικασία να κυλήσει απρόσκοπτα, για τους εκλογείς, για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και για τις εφορευτικές επιτροπές, αποφασίστηκε ότι στα εκλογικά τμήματα των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, οι εφορευτικές επιτροπές θα ενισχυθούν με δύο γραμματείς. Εξάλλου, τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τον τρόπο διευκόλυνσης της τήρησης των πρακτικών και εν γένει την εκλογική διαδικασία».

Πληροφοριακό σύστημα

«Τέλος, έχει εκπονηθεί σχέδιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων και πρακτικών μετά τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας στα μεγάλα Πρωτοδικεία της χώρας, ενώ άλλωστε για τη διευκόλυνση των δικαστικών υπαλλήλων στο στάδιο πριν, κατά και μετά την εκλογική διαδικασία έχει για πρώτη φορά ληφθεί πρόνοια για την αξιοποίηση σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος και στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ