Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Έξωση» στα tablets και τα κινητά από τα ψαλτήρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου: «Έξωση» στα tablets και τα κινητά από τα ψαλτήρια

Μια απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κάνει «έξωση» στην υψηλή τεχνολογία και τις smart συσκευές από την εκκλησία!

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί εδώ και αρκετό καιρό καλεί τους ιεροψάλτες να αφήσουν τα tablets, τα laptops και τα κινητά τηλέφωνα μέσα από τα οποία διαβάζουν τους ψαλμούς και και να επιστρέψουν στα πατροπαράδοτα βιβλία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει εντοπίσει εδώ και πολύ καιρό πως οι ιεροψάλτες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν κατά κόρον στα αναλόγιά τους «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές και αποφάσισε να δράσει: «…η εν τοις εφεξής χρήσις κατά την διάρκειαν των Ιερών Ακολουθιών εν τοις Εκκλησιαστικοίς Αναλογίοις ηλεκτρονικών συσκευών, εις υποκατάστασιν των Λειτουργικών βιβλίων της Εκκλησίας ημών, κρίνεται ως όλως απάδουσα εις την τάξιν, αποδοκιμαστέα και σκανδαλισμόν φέρουσα τοις πιστοίς», αναφέρεται με σαφήνεια στην απόφαση που έλαβε η Ι. Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Συμπληρώνεται μάλιστα, πως «Δέον κατά ταύτα όπως παντελώς αποφεύγηται η χρήσις τοιούτων τεχνικών μέσων εν τοις Ιεροίς Ναοίς και τη Θεία Λατρεία, οδηγούντων εν τέλει εις την εκκοσμίκευσιν της λειτουργικής ζωής».

Δείτε εδώ την επιστολή από το orthodoxia.info/news

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ