Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Βελόνα σε συσκευασία με φράουλες! Κατηγορείται μία επιστάτρια σε φυτεία με το δημοφιλές φρούτο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βελόνα σε συσκευασία με φράουλες! Κατηγορείται μία επιστάτρια σε φυτεία με το δημοφιλές φρούτο

Για δεύτερη φορά βρέθηκε μια βελόνα μέσα σε συσκευασία με φράουλες που πωλούνταν σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Fresh Choice στην πόλη Τζεραλντί της Νέας Ζηλανδίας

Το περιστατικό σημειώνεται έπειτα από τα περίπου 200 τέτοια κρούσματα που είχαν καταγραφεί στην Αυστραλία και τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη μιας γυναίκας. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η συσκευασία με τις φράουλες που αγοράστηκαν το πρωί του Σαββάτου ήταν εγχώριας παραγωγής ή είχε εισαχθεί από την Αυστραλία.

Το πρόσωπο που βρήκε την βελόνα δεν υπέστη τραυματισμό, αλλά το κατάστημα απέσυρε όλες τις συσκευασίες από τα ράφια του “προληπτικά”. Στις αρχές Σεπτεμβρίου μια βελόνα είχε βρεθεί σε συσκευασία που είχε εισαχθεί από την Αυστραλία. Οι δύο μεγαλύτεροι διανομείς τροφίμων της χώρας–οι Countdown και Foodstuffs –είχαν ανακοινώσει τότε ότι σταματούν την εισαγωγή φραουλών από την Αυστραλία εξαιτίας των κρουσμάτων.

Μια Αυστραλή, η Μάι Ου Τριν, η οποία κατηγορείται ότι τοποθέτησε τις βελόνες μέσα στις φράουλες, συνελήφθη στις αρχές του μήνα. Η γυναίκα αυτή εργαζόταν ως επιστάτρια σε φυτεία με φράουλες βόρεια του Μπρισμπέιν και αν κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ