Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Για “Big Brother” καταγγέλλουν οι ιατρικοί επισκέπτες τις φαρμακευτικές εταιρείες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Για “Big Brother” καταγγέλλουν οι ιατρικοί επισκέπτες τις φαρμακευτικές εταιρείες!

“Big Brother” που παρακολουθεί όσους εργάζονται ως ιατρικοί επισκέπτες καταγγέλλει το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων και Κλάδων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη εφημερίδα «δημοκρατία» Β. Ελλάδος, ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Καφετζής, τον ρόλο του… «καταδότη» στους εργοδότες δεν αναλαμβάνουν κρυφές κάμερες, αλλά GPS εφαρμογές και μηχανήματα που είναι εγκατεστημένα στα αυτοκίνητα, τα tablets και τα κινητά τηλέφωνα των εργαζομένων και παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο τις κινήσεις τους!

«Ο συνεχής έλεγχος της γεωγραφικής θέσης των υπαλλήλων συνιστά υπέρμετρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους εν ώρα εργασίας»

Σύμφωνα με τον κ. Καφετζή, το τελευταίο διάστημα στο Σωματείο καταγγέλθηκαν άλλα δύο περιστατικά που αφορούν παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων ιατρικών επισκεπτών που εργάζονται σε μεγάλες φαρμακευτικές, βιοτεχνολογικές και διαγνωστικές εταιρίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο ίδιος αναφέρει στη «δημοκρατία» πως πρόκειται για μια ενέργεια αντισυνταγματική και προαναγγέλλει προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

«Οι ιδιοκτήτες των εταιριών τοποθετούν GPS στα εταιρικά αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό με τον οποίο προμηθεύουν τους υπαλλήλους. Ανά πάσα ώρα και στιγμή γνωρίζουν πού βρίσκονται αυτοί, με ποιον συναντήθηκαν, με ποιον μίλησαν, πού έκαναν στάση και πόση ώρα κάθισαν εκεί» σχολιάζει ο πρόεδρος του Σωματείου που αριθμεί πάνω από 350 μέλη.

“Το πρόβλημα με τις παράνομες… καταγραφές έχει γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα, αφού όλο και περισσότερες εταιρίες από τις περίπου 200 που δραστηριοποιούνται σε όλη τη χώρα εξοπλίζουν τα οχήματά τους με τέτοιου είδους μηχανάκια και λογισμικό!

Η παραπάνω πρακτική προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και έρχεται σε αντίθεση τόσο με τα χρηστά ήθη όσο και με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» λέει ο κ. Καφετζής και συμπληρώνει: «Δημιουργούν ένα προσωπικό προφίλ του εργαζόμενου παρά τη θέλησή του. Μάλιστα υπό την απειλή της απόλυσης τούς αναγκάζουν να υπογράφουν έγγραφα με τα οποία οι υπάλληλοι δίνουν τη συγκατάθεσή τους» .

«Ο συνεχής έλεγχος της γεωγραφικής θέσης των υπαλλήλων συνιστά υπέρμετρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους εν ώρα εργασίας» καταλήγει ο κ. Καφετζής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ