Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δήμαρχος Μάνδρας με 64,02% ο ποινικολόγος Χρήστος Στάθης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δήμαρχος Μάνδρας με 64,02% ο ποινικολόγος Χρήστος Στάθης

Με το εμφατικό ποσοστό 64,02% ο γνωστός ποινικολόγος Χρήστος Στάθης είναι από χθες ο νέος δήμαρχος του πολύπαθου Δήμου Μάνδρας, που από τον Νοέμβριο του 2017 μετράει τις πληγές του μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχησαν τη ζωή σε 24 συνανθρώπους μας και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές.

Ο ποινικολόγος πήρε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από την προηγούμενη δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη που έλαβε 35,98%. Ουσιαστικά ο κ. Στάθης αύξησε κατά 30 μονάδες την εκλογική του  δύναμη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή.

Οι -ερευνόμενες- ευθύνες που εντοπίστηκαν στη δημοτική αρχή έφεραν στο προσκήνιο τον γνωστό ποινικολόγο με την αδιάλειπτη παρουσία σε μεγάλες δίκες που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη. Όπως έλεγε προεκλογικά ο ίδιος, οδηγήθηκε στην απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία του τόπου που γεννήθηκε και μεγάλωσε με την παρότρυνση των συμπατριωτών του. Η πρώτη Κυριακή των εκλογών τον έφερε την πρώτη θέση με ποσοστό 36,90% και έριξε στη δεύτερη θέση τη νυν δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη με 27,23 και τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Δρίκο στο 16,35%.

Οι ανατροπές

Η κα Κριεκούκη που είχε κερδίσει τις -επεισοδιακές- εκλογές του 2014 από το ποσοστό άνω του 50% που είχε λάβει, έπεσε σχεδόν στα μισά. Οι πλημμύρες και οι συνέπειές τους αλλά κυρίως όσα ακούστηκαν, καταγγέλθηκαν και εν τέλει ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, έπαιξαν ρόλο στη διαδικασία. Και να σκεφτεί κανείς πως για να αναλάβει τον Δήμο το 2014 -και εν τέλει να βρεθεί ελεγχόμενη- χρειάστηκε να γίνουν επαναληπτικές εκλογές καθώς τον Μάιο του 2014 πρώτος είχε εκλεγεί ο Γιώργος Δρίκος.

Η ζωή όμως -και η δικαιοσύνη- τα έφεραν αλλιώς, αφού ο δήμος οδηγήθηκε σε επαναληπτικές εκλογές, καθώς τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Δρίκου κρίθηκε πως δεν είχαν το σωστό μήκος. Έτσι ακολούθησε νέα εκλογική διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2014 στην οποία επικράτησε η κα Κριεκούκη. Και τελικά ήταν αυτή που διαχειρίστηκε μια τραγωδία στην περιοχή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ