Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Δεν ξεχνάμε τις γερμανικές οφειλές» – Εξώδικο σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Βούτση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Δεν ξεχνάμε τις γερμανικές οφειλές» – Εξώδικο σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Βούτση

Εξώδικο της Πλεύσης Ελευθερίας επιδόθηκε νωρίτερα σήμερα, με πληρεξούσιο δικηγόρο τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, με το οποίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος «καλούμε τους Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, και Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι έχει προγραμματισθεί να έχουν επίσημες συναντήσεις με την κα Μέρκελ, να προβούν στις επιβαλλόμενες πράξεις και διατυπώσεις επίσημης διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αυτήν την ώρα επισκέπτεται και πάλι την Ελλάδα, προσκεκλημένη του Αλέξη Τσίπρα, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα παραμείνει στη χώρα μας και αύριο.

Σήμερα, με εξώδικό μας που επιδόθηκε πριν λίγη ώρα, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και την Δικαιοσύνη για Όλους, με πληρεξούσιο δικηγόρο μας τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, καλούμε τους Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών, και Νίκο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής, οι οποίοι έχει προγραμματισθεί να έχουν επίσημες συναντήσεις με την κα Μέρκελ, να προβούν στις επιβαλλόμενες πράξεις και διατυπώσεις επίσημης διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Να κάνουν αυτό που οφείλουν προς τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Αυτό που επί 74 χρόνια παραλείπουν να κάνουν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις. Αυτό που και οι ίδιοι δηλώνουν ότι ΘΑ κάνουν, αλλά ΔΕΝ κάνουν, επί 4 χρόνια.

Η κα Μέρκελ εκπροσωπεί ένα Κράτος που εξακολουθεί να οφείλει στη χώρα και στον λαό μας αποζημιώσεις και επανορθώσεις που ανέρχονται σε ποσό μεγαλύτερο των 341 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τα εγκλήματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η επίσκεψή της παρέχει ευκαιρία επίσημης διεκδίκησης αλλά και ιδρύει υποχρέωση διεκδίκησης.

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη».

Το κείμενο του εξωδίκου, που επιδόθηκε πριν λίγη ώρα:

«Κύριοι,

Εν όψει της νέας επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα μας σήμερα 10/1/2019 και αύριο 11/1/2019, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις σας μαζί της αλλά και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η πλήρης απραξία σας σε σχέση με το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οφειλών που ανέρχονται σε ποσό που υπερβαίνει τις 341.203.213.015 ευρώ.

Ειδικότερα, οι ενεργές αξιώσεις του Ελληνικού Κράτους και του ελληνικού λαού έχουν υπολογισθεί από 4ετίας σύμφωνα με την ειδική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ανωτέρω ποσό, ενώ η διεκδίκησή τους εξακολουθεί να εκκρεμεί, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις σας και τις πομπώδεις δεσμεύσεις σας, τις οποίες δεν υλοποιείτε.

Ήδη όταν λάβαμε την πρωτοβουλία για την σύσταση της Δικαιοσύνης για Όλους, τον Σεπτέμβριο 2016, προβλέψαμε με ακρίβεια το παιχνίδι εξαπάτησης που οργανώσατε σε βάρος των Ελλήνων, σε σχέση με την ιστορικής σημασίας εθνική υπόθεση. Τότε, διαφημίζατε το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, που είχε μόλις συνταχθεί, λέγοντας ότι θα το εισαγάγετε στη Βουλή προς ψήφιση και κύρωση τον Οκτώβριο 2016.

Έκτοτε και ενώ παρήλθαν 2,5 χρόνια από την έκδοση του πορίσματος, επαναλάβατε σχετικές υποκριτικές δεσμεύσεις διεκδίκησης με δηλώσεις στο εσωτερικό και σε μαρτυρικούς τόπους, αποφεύγοντας οργανωμένα και εσκεμμένα να προβείτε σε επίσημες ενέργειες διεκδίκησης και υπονομεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις αξιώσεις του λαού μας, που αγωνίστηκε ηρωικά κατά των ναζί και του φασισμού και πλήρωσε με αίμα την ειδεχθή εγκληματική ναζιστική βία καταγράφοντας 1,5 εκατομμύριο θύματα.

Σχετικά με την εγκληματική απραξία σας, έχουμε υποβάλει εναντίον σας την από 22/6/2017 Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία διαβιβάσθηκε στη Βουλή και έκτοτε εκκρεμεί, αφού καλύπτεσθε πίσω από την ασυλία που σας προσφέρουν οι θεσμικές ιδιότητές σας.

Ένα χρόνο αργότερα και με τις από 20/9/2018, 2/10/2018, 26/10/2018 εξωδίκους μας που σας επιδόθηκαν νομίμως όπως προκύπτει από τις υπ’ αρ. 9093Γ’/25-9-2018, 9127Γ’/2-10-2018 και 9220Γ’/26-10-2018 εκθέσεις επίδοσης και κοινοποιήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τις νόμιμες ενέργειές του, σας καλέσαμε να προβείτε στις προβλεπόμενες και επιβαλλόμενες πράξεις διεκδίκησης των ενεργών αξιώσεων της χώρας μας, έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εντός του μηνός Οκτωβρίου 2018.

Κατά το χρόνο εκείνο άπαντες δεσμευθήκατε δημοσίως ότι θα προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες μέχρι το τέλος του έτους (2018).

Όπως ήταν αναμενόμενο και όπως προβλέψαμε, ουδέν πράξατε και έτσι παρήλθε άπρακτο άλλο ένα έτος, το 2018.

Όπως είναι αντιληπτό, και ενώ συμπληρώνετε 4 έτη στην εξουσία, ροκανίσατε το χρόνο υποσχόμενοι, για να πείτε, στο τέλος της θητείας σας «δεν προλάβαμε».

Σε λίγες ώρες ετοιμάζεσθε να υποδεχθείτε στην Αθήνα την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς, και πάλι, να έχετε προβεί σε οποιαδήποτε επίσημη ενέργεια διεκδίκησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, οφείλετε να θέσετε επισήμως το ζήτημα των ελληνικών αξιώσεων, ώστε να περιληφθεί στα πρακτικά των συναντήσεων και όχι, βέβαια, ατύπως, στη διάρκεια επισήμων γευμάτων χωρίς δεσμευτικότητα, εξαπατώντας τους πολίτες.

Οφείλετε να διατυπώσετε ρητώς την διεκδίκηση, ιδίως εν όψει του γεγονότος ότι, μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μαρτίνα Φιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων θα συζητηθεί στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Ελλάδα, απάντησε ότι «Τα θέματα γερμανικών αποζημιώσεων έχουν νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί».

-Επειδή η ανωτέρω δήλωση είναι αναληθής, αφού το θέμα των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα και το λαό μας παραμένει ορθάνοιχτο και ουδέποτε διευθετήθηκε ούτε νομικά ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά, πλην όμως αναδεικνύει πολιτική συμπαιγνία σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων

-Επειδή με την απραξία και τη διγλωσσία σας ενθαρρύνετε τέτοιες δηλώσεις, αντί να προάγετε το εθνικό συμφέρον

-Επειδή αφιερώσατε ένα χρόνο για να προωθήσετε και να υλοποιήσετε μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα «συμφωνία», κατ’ εντολήν, μεταξύ άλλων, και της Γερμανικής Κυβέρνησης, δηλαδή την «Συμφωνία των Πρεσπών», την οποία έρχεται να «ευλογήσει» η Γερμανίδα Καγκελάριος, αφού εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Γερμανικού Κράτους

-Επειδή, αντιθέτως, δεν έχετε πράξει το παραμικρό για να προωθήσετε τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική μας αξίωση έναντι της Γερμανίας

-Επειδή υποκριτικά παριστάνετε ότι θα διεκδικήσετε, αλλά παραλείπετε σκοπίμως να το πράξετε

-Επειδή, με την πάροδο του 2018 παρήλθε άλλη μια προθεσμία διεκδίκησης που εσείς οι ίδιοι είχατε θέσει, κοροϊδεύοντας τους πολίτες

-Επειδή τόσο εσείς, υπό τις σημερινές και τις προηγούμενες ιδιότητές σας, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος έχετε ενεργήσει προς την αντίστροφη κατεύθυνση, δηλαδή προωθώντας την πληρωμή ενός ανύπαρκτου χρέους από την Ελλάδα στη Γερμανία, καταδυναστεύοντας τον Ελληνικό λαό

-Επειδή παιχνίδια πολιτικής συμπαιγνίας και προσωπικής-κομματικής σκοπιμότητας σε βάρος της Ιστορίας μας συνιστούν ιταμή προσβολή σε βάρος του λαού μας και της δημοκρατικής του υπόστασης

Για τους λόγους αυτούς:

Με την ρητή επιφύλαξη όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων μας ως Ελλήνων πολιτών και με τις ανωτέρω ιδιότητές μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ ΤΟΥ Β’΄ΚΑΙ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ 10/1/2019 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 11/1/2019 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΣΑΣ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ