Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δράσεις ενημέρωσης για το AIDS στις Φυλακές Νεάπολης και Άμφισσας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δράσεις ενημέρωσης για το AIDS στις Φυλακές Νεάπολης και Άμφισσας

Ειδικότερα, την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS,  το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε ομιλία ενημέρωσης για τον ΗIV και τη νόσο AIDS στο Κατάστημα Κράτησης Νεάπολης, από τη νοσηλεύτρια του Ιατρείου του Καταστήματος (κυρία Δέσποινα Παχούμη) και την κοινωνική λειτουργό κυρία Σοφία Καλούδη.

Στόχος της ομιλίας ήταν η ενημέρωση των κρατουμένων για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον ιό HIV, καθώς και την ασφαλή σεξουαλική συμπεριφορά. Επιπλέον, έγινε αναφορά στο θέμα των διακρίσεων και του στίγματος που συνοδεύει τα οροθετικά άτομα. Η ομιλία έκλεισε με συζήτηση και ερωτήσεις όσων συμμετείχαν. Από την ολοκλήρωση της δράσης προέκυψε η ανάγκη για τη συνέχιση τέτοιων δράσεων και ενημερώσεων.

Παράλληλα, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στο Κατάστημα Κράτησης Άμφισσας, κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και το προσωπικό του ιατρείου, με τη συμβολή της κοινωνικής υπηρεσίας, μίλησαν για το δικαίωμα στην υγεία, για την έννοια του  HIV και του AIDS, για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης, ειδικά κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, σε μια προσπάθεια μείωσης του φόβου, της προκατάληψης αλλά και του κοινωνικού στίγματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ