Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Εκλογο-μαγειρέματα στην Άγκυρα ενόψει των δημοτικών εκλογών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκλογο-μαγειρέματα στην Άγκυρα ενόψει των δημοτικών εκλογών

Τα… εκλογο-μαγειρέματα φαίνεται πως ξεκίνησε η Άγκυρα ενόψει των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην χώρα στις 31 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, τόσο το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, όσο και το ρεπουμπλικανικό CHP, ανακάλυψαν 224 εγγεγραμμένους σε εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρους που ήταν όλοι τους δηλωμένοι στο ίδιο διαμέρισμα! Κι αυτή η περίπτωση δεν είναι παρά μονάχα μία από τις δεκάδες υποθέσεις «μαγειρεμένων» εκλογικών καταλόγων που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία.

Με τα -μη υπαρκτά βεβαίως- πρόσωπα, να φέρονται να διαμένουν είτε σε εγκαταλελειμμένες ή ανύπαρκτες πολυκατοικίες ή ακόμη και μέσα σε… χοιροστάσια. Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη που αφορά σε μόνο ένα διαμέρισμα στο οποίο φαίνονταν πως κατοικούσαν – και βέβαια ψήφιζαν στην Κωνσταντινούπολη – 1000 ψηφοφόροι!

Αν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήδη από το 2005 είχε τάξει την ηλεκτρονική εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, ποτέ δεν έγινε τίποτε. Με την αντιπολίτευση σήμερα να υπογραμμίζει πως «οι κυβερνώντες θέλουν απλώς να μείνει η κατάσταση ως έχει», προφανώς για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις, ενόψει της κάλπης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ