Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή: Βρέθηκε σακίδιο με μπογιά – Εξετάζεται για DNA και αποτυπώματα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή: Βρέθηκε σακίδιο με μπογιά – Εξετάζεται για DNA και αποτυπώματα

Ένα σακίδιο το οποίο περιείχε δύο μπουκάλια με μπογιά εντόπισαν οι αστυνομικοί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου λίγη ώρα μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτήριο της Βουλής.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ανήκει σε κάποιο από τα άτομα που πήρε μέρος στην επίθεση και φαίνεται να το εγκατέλειψε στο σημείο εκείνο ώστε να μην το έχει μαζί του σε περίπτωση που τον σταματήσουν για έλεγχο.

Το σακίδιο και τα μπουκάλια έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν για DNA και αποτυπώματα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη μηδενική αντίδραση των αστυνομικών στην επίθεση του Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η υπουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες από τους ίδιους τους αστυνομικούς για την ελλιπή αντίδρασή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «όσοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους θα βρεθούν και θα αποδοθούν ευθύνες».

Ήδη, έχει ξεκινήσει από αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. η διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης, ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης στη ΓΑΔΑ πήγε αιφνιδιαστικά ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ