Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του «επιφανούς» μέλους του Ρουβίκωνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη του «επιφανούς» μέλους του Ρουβίκωνα eurokinissi

Για εκβιαστική απαίτηση της ηγετικής μορφής του Ρουβίκωνα να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί από τον Ερυθρό Σταυρό κάνει λόγο η ΕΛΑΣ, σχετικά με την σύλληψη του μέλους της αναρχικής ομάδας το βράδυ της Δευτέρας (19 Νοεμβρίου 2018) στα Εξάρχεια.

Εκεί τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν πάει καθώς νοσηλευόταν άλλο μέλος του Ρουβίκωνα που είχε τραυματιστεί από αστυνομικούς στην λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωσή της αστυνομία αναφέρει πως ο συλληφθείς απαίτησε εκβιαστικά να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί που φρουρούσαν το σημείο, απειλώντας με βιαιοπραγίες. Πρόκειται για άτομο που είναι πολύ δραστήριο στα social media.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το απόγευμα.

Όπως διακριβώθηκε, ο προαναφερόμενος τηλεφώνησε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος αλλοδαπός συλληφθείς την 17-11-2018 στα Εξάρχεια, για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και απαίτησε εκβιαστικά από τους αρμοδίους του νοσοκομείου να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί – φρουροί, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με βιαιοπραγίες.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ