Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Η “Πλεύση Ελευθερίας” κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση των γερμανικών οφειλών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η “Πλεύση Ελευθερίας” κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση των γερμανικών οφειλών

Χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Διαμαντής Καραναστάσης και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Νομικού Φορέα Δικαιοσύνη για Όλους, κατέθεσαν υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης της πολυετούς αδράνειας στη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, σε συνέχεια των εξωδίκων που είχαν αποστείλει σε Παυλόπουλο, Τσίπρα, Βούτση.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας Χρήστος Ιβάνοβιτς και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ηλίας Παπαδόπουλος και Λεωνίδας Παπαδόπουλος και μέλη και φίλοι της Πλεύσης Ελευθερίας και του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Μετά την κατάθεση του υπομνήματος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν εγγράφει τις απαιτήσεις για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Προϋπολογισμό, δεν θέτει το θέμα στα αρμόδια Διεθνή Όργανα, δεν προχωρεί σε ρηματική διακοίνωση, δεν αξιοποιεί για τη διαπραγμάτευση και τη διαγραφή του χρέους το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν αποφασίζει να υπογράψει έτσι ώστε να καταστεί εκτελεστή η αμετάκλητη απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων που δικαιώνει τους κατοίκους του Διστόμου. 

Η συμπεριφορά αυτή, παρά το γεγονός ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες, αποδεικνύει την πολιτική υποκρισία, την πρόκληση έναντι της ιστορικής μνήμης και, επιπροσθέτως, τη συστηματική παραβίαση εκείνων που η δημοκρατική νομιμότητα επιτάσσει. Ο κυβερνητικός αμοραλισμός της οποιασδήποτε κυβέρνησης δεν είναι δικαίωμά της. Ανοίγει λογαριασμούς με τους υπαρκτούς θεσμούς της Συνταγματικής Δημοκρατικής Πολιτείας και, επιπροσθέτως, εκθέτει όλους αυτούς που συστηματικά παρανομούν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη, τους εκθέτει στη χλεύη της κοινωνίας και της ιστορίας» και συμπλήρωσε:

«Όσα κατά καιρούς σκηνοθετούν ο κύριος Παυλόπουλος, ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης φλυαρώντας για το δίκαιο το ελληνικό έναντι των γερμανικών οφειλών δεν μπορούν να διασκεδάσουν τις προσωπικές τους ευθύνες. Απεναντίας, αποτελούν ομολογία ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής προβεί σε όλες εκείνες τις επιβαλλόμενες ενέργειες για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, για να υπερασπιστούν την ιστορική μνήμη, για να υπερασπιστούν την κοινωνική ευαισθησία. Γι’ αυτό είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι τόσο ο κύριος Παυλόπουλος όσο και ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης.»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Σήμερα κάναμε άλλη μία ενέργεια στη σειρά ενεργειών που η Πλεύση Ελευθερίας και η νομική μας πρωτοβουλία, η Δικαιοσύνη για Όλους, έχουν αναλάβει προκειμένου να διεκδικηθούν, επιτέλους, οι Γερμανικές Οφειλές. Οι Γερμανικές Οφειλές είναι καταγεγραμμένη οφειλή και υπολογισμένη αξίωση του Ελληνικού Δημοσίου, του Ελληνικού Λαού, της Ελλάδας. Ωστόσο, η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή Βουλή δεν έχουν προβεί σε εκείνες τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου η αξίωση αυτή να διεκδικηθεί. Πριν από λίγες μόνο μέρες έγινε στη Βουλή μία Συνεδρίαση παρωδία, με την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης, επιχείρησε να αποσείσει τις εντυπώσεις για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, δεν έφερε καν το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Φέρνοντάς το τώρα, προεκλογικά, ουσιαστικά προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να προβάλει ως πρόσχημα ότι δήθεν θα διεκδικήσει. Ήδη έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια απραξίας της Κυβέρνησης Τσίπρα που είναι η μόνη η οποία έχει στα χέρια της υπολογισμό των Γερμανικών Οφειλών. Η ευθύνη της είναι τεράστια και είναι τεράστια για κάθε μέρα που περνάει χωρίς να γίνεται ρηματική διακοίνωση και νομική ενεργοποίηση των αξιώσεων αυτών. Καταθέσαμε με τον Διαμαντή τον Καραναστάση εκ μέρους και του Στράτου Γεωργούλα, με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο που είναι ο νομικός σύμβουλος της Δικαιοσύνης για Όλους και πληρεξούσιος δικηγόρος μας, και με την παρουσία πολλών υποψήφιων Ευρωβουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας, το υπόμνημά μας με το οποίο ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της μη διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών.  Υπήρξε, ευτυχώς, Εισαγγελέας που διέταξε την έρευνα για το θέμα αυτό κατόπιν των εξωδίκων που έχουμε κάνει και προσμένουμε ότι η διερεύνηση που ήδη έχει ανοιγεί θα φτάσει μέχρι τέλους».

ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ… ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ