Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πολύδωρας -Μαρκογιαννάκης έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη C4I

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πολύδωρας -Μαρκογιαννάκης  έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη C4I

Τη δικαστική βάσανο αναμένεται να υποστούν τις επόμενες ημέρες με την ιδιότητα του μάρτυρα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης Καραμανλή.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η δίκη για την σύμβαση προμήθειας και παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I, διέταξε την κλήτευση δύο υπουργών της ΝΔ και συγκεκριμένα, του Βύρωνα Πολύδωρα και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, καθώς και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (Κώστα Αιλιανού) και του τότε νομικού συμβούλου του υπουργείου.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η πλευρά της αμερικανικής εταιρίας Saic, η οποία ανέλαβε το έργο, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, με υπεργολάβο την Siemens. Μάλιστα οι πρωην υπουργοί ειναι στον κατάλογο των 62 μαρτύρων και εμφανίστηκαν την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου.

Πάντως, δεν πρόκειται να κληθεί (ούτε υποβλήθηκε σχετικό αίτημα) ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, λόγω του αξιώματος που κατέχει σήμερα.

Οι τότε υπουργοί εμφανίζονται να πείστηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρίας για την τροποποίηση -και μάλιστα δύο φορές- της υπό διερεύνηση σύμβασης. Η ζημία που προκλήθηκε για το ελληνικό Δημόσιο, φέρεται να ανήλθε στα 147.000.000 ευρώ.

Ήδη, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, μίλησαν για ποινικές ευθύνες Παυλόπουλου, Μαρκογιαννάκη και Πολύδωρα στην υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ κατέθεσαν και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία είναι προς διερεύνηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ