Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Καταγγελία: «Φωτογραφικός» ο διαγωνισμός για τη μονάδα απορριμάτων στη Χερσόνησο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταγγελία: «Φωτογραφικός» ο διαγωνισμός για τη μονάδα απορριμάτων στη Χερσόνησο

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την ακύρωση του διαγωνισμού για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι Κρήτης, προϋπολογισμού 31.600.000 ευρώ, επειδή είχε ξεχαστεί το όνομα στελέχους ενός εκ των πιθανών διεκδικητών στο ηλεκτρονικό αρχείο με το τεύχος δημοπράτησης (!), και νέες καταγγελίες έρχονται στην επιφάνεια για αντίστοιχο διαγωνισμό στη Χερσόνησο Κρήτης.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη τεχνικών εταιριών, το τεύχος δημοπράτησης για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Χερσόνησο είναι περισσότερο «φωτογραφικό», αφού οδηγεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού σε έναν και μοναδικό υποψήφιο.

Στο τεύχος δημοπράτησης αναφέρεται ότι θα προεπιλεγούν έως τρεις εταιρίες, όταν οι κοινοτικές οδηγίες επιβάλλουν να αναφέρεται πως θα προεπιλεγούν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι!

Οπως επισημαίνουν όσοι παρακολουθούν την υπόθεση, ο χαμηλός αριθμός προεπιλεγέντων δείχνει ότι προεξοφλείται το περιορισμένο ενδιαφέρον, αφού με βάση τις απαιτήσεις της προκήρυξης αποκλείονται οι περισσότεροι υποψήφιοι «με το καλημέρα».

Και γιατί θα είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι; Επειδή στο τεύχος δημοπράτησης αναφέρεται, για παράδειγμα, ότι οι υποψήφιοι πρέπει να λειτουργούν μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρο υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΥ) για χρονικό διάστημα που θεωρείται «φωτογραφικό». Προβλέπεται, επίσης, πως οι υποψήφιοι πρέπει να απασχολούν χημικό μηχανικό συγκεκριμένων απαιτήσεων, όρος που και πάλι θεωρείται «φωτογραφικός», όπως και οι όροι για τη χρηματοοικονομική επάρκεια κ.ά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ