Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κωνσταντινούπολη: Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας για τους 8 Tούρκους αξιωματικούς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Τρις ισόβια ζητά ο εισαγγελέας για τους 8 Tούρκους αξιωματικούς

Τρις ισόβια προτείνει ο εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη για τους 8 Tούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος του 2016 και αργότερα πήραν άσυλο.

Η δίκη των 19 απότακτων, πλέον, αξιωματικών, ανάμεσα τους και των 8, συνεχίστηκε στην Κωνσταντινούπολη με αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να δικάζονται ερήμην.

Ο εισαγγελέας κατηγορεί τους 19 για «απόπειρα πραξικοπήματος, για προσπάθεια ανατροπής νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης , απόπειρα κατάργησης του Κοινοβουλίου και δολοφονίες πολιτών» και ζητά τρις ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα για τους 8 ζητά επιπλέον ποινές κάθειρξης από 9 έως και 15 έτη για «δραπέτευση σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση ζημιάς σε στρατιωτικό υλικό».

Ο εισαγγελέας παράλληλα ζήτησε να διαχωριστεί ο φάκελος των 8 από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους καθώς «έχουν διαφύγει σε άλλη χώρα».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσφατα ανέφερε και πάλι πως η Ελλάδα δεν έδωσε στην Τουρκία τους 8 αξιωματικούς που η Τουρκία τους κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO (Γκιουλενιστές).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ