Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μαρία Καραγιάννη: «Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε από όλους η Marfin»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαρία Καραγιάννη: «Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε από όλους η Marfin»

Από τα πλέον αρμόδια χείλη δόθηκε η απάντηση στην δήλωση του Γιώργου Κυρίτση (για την οποία πάντως ο ίδιος ζήτησε μια ξεκάθαρη συγνώμη) ότι κανείς δεν έχει σκοτωθεί από μολότοφ!

Η Μαρία Καραγιάννη ήταν μία από τις εργαζόμενες της Marfin που γλίτωσαν από την τραγωδία του 2010. Μάλιστα, η εικόνα που την έδειχνε να προσπαθεί απελπισμένα να πάρει ανάσα στριμωγμένη στο μικρό μπαλκονάκι της πρόσοψης, είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Παράλληλα, όμως, η κυρία Καραγιάννη είχε τη μεγάλη ατυχία να δει τρεις συναδέλφους της να χάνονται στην πυρκαγιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο υποκατάστημα της Σταδίου:

«Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον τέταρτο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πληγώνει, με πονάει, είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», ανέφερε στον Ant1, σχολιάζοντας όσα προκλητικά δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε για τα γεγονότα της αποφράδας μέρας:

«Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν. Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν «θα ζήσω να δω τα παιδιά μου;»… Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε»!

Η κυρία Καραγιάννη συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι εκλιπαρούσαν τους κουκουλοφόρους να σταματήσουν να ρίχνουν μολότοφ:

«Τους έλεγαν «μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα». Φορούσαν κουκούλες, οπότε οι φερόμενοι ως δράστες απαλλάχθηκαν λόγω αμφιβολιών. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ΄ όλους…», κατέληξε ταραγμένη, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια πράγματα από το στόμα πολιτικού προσώπου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ