Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μη συνέχιση εργασίας συμβασιούχων Παιδικών Σταθμών Δήμων: Τι ισχύει

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μη συνέχιση εργασίας συμβασιούχων Παιδικών Σταθμών Δήμων: Τι ισχύει

Έντονη και μάλιστα από πολλά Σωματεία Εργαζομένων Δήμων, είναι η διαμαρτυρία-καταγγελία μη συνέχισης συμβασιούχων του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020.

Στο θέμα παρενέβη, σήμερα, και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή αντίστοιχου γεγονότος στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με την Ομοσπονδία να ζητά την παραμονή 14 συμβασιούχων εργαζομένων Παιδικών Σταθμών του εν λόγω Δήμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr, το θέμα έχει προκύψει από τη μείωση του κατά κεφαλήν ποσού για νήπια και βρέφη από το 2012 και έπειτα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υποχρεώσεις, υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων, μη καθιστώντας τους ικανούς, πλέον, να διατηρούν το σύνολο των συμβασιούχων εργαζομένων.

Τα κατά κεφαλήν ποσά για βρέφη και νήπια – αντίστοιχα – για το σχολικό έτος 2012-2013 ήταν 3.700 και 2.900 €, το 2014-2015 3.100 και 2.500 €, και από το 2017 έως σήμερα 2.945 και 2.375 €.

Το θέμα καλείται να λύσει το Υπουργείο Εσωτερικών και η δικαιούχος του Προγράμματος ΕΕΤΑΑ Α.Ε., που στο πλαίσιο του «κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού» κράτησαν το ίδιο επιχορηγούμενο ποσό, συνολικά, με την αύξηση όμως του αριθμού των νηπίων και βρεφών, με αποτέλεσμα τη μείωση του κατά κεφαλήν επιχορηγούμενου ποσού προς τους Δήμους.

Σχετικά με τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου -έχει διατηρήσει 23 συμβασιούχους του εν λόγω Προγράμματος- το θέμα της μη παραμονής -λόγω οικονομικής αδυναμίας- 14 συμβασιούχων δεν θα συζητηθεί όπως ήταν προγραμματισμένο στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Σκοπός, η εξεύρεση λύσης ή καλύτερα των πόρων, προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους και οι 37 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Νομικού Προσώπου ΔΟΠΑΚΑ.

Επισημαίνεται ότι, η Δημοτική Αρχή – πέραν από την Κρατική χρηματοδότηση – επιχορηγεί κάθε χρόνο με 500.000 € το εν λόγω ΝΠΔΔ, προκειμένου κα συνεχίζει απρόσκοπτα και με τις πρέπουσες υπηρεσίες του, τη λειτουργία του.

Πηγή: epoli.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ