Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Νέο εισαγγελικό μπλόκο, με άλλο σκεπτικό, στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο εισαγγελικό μπλόκο, με άλλο σκεπτικό, στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νέο «όχι» λέει η αρμόδια εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου στη χορήγηση έβδομης τακτικής άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα για δεύτερη φορά εντός 15 ημερών.

Η εισαγγελέας έκανε νέα πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου λόγω της εφαρμογής από σήμερα του νέου Ποινικού Κώδικα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της προ 15 ημερών είχε και πάλι ταχθεί κατά της χορήγησης άδειας με το σκεπτικό ότι σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντινά έχει ασκηθεί νέα κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της στάσης κρατουμένων.

Το αδίκημα αυτό με τον νέο Ποινικό Κώδικα μετατράπηκε σε πλημμέλημα επομένως δεν αποτελεί κώλυμα στη χορήγηση άδειας στον κρατούμενο.

Με τη νέα πρόταση της, η εισαγγελέας, ωστόσο, χορηγείται και πάλι την απόρριψη του αιτήματος για χορήγηση του κρατούμενου, επικαλούμενη ότι δεν υπάρχει μεταστροφή στην συμπεριφορά του («έλλειψη ηθικής βελτίωσης»).

Κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρεται στις ευχαριστίες του Δημήτρη Κουφοντίνα σε όσους του στάθηκαν αλληλέγγυοι.

Χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν περιορίζεται μόνο  στην παράθεση των πολιτικών του πεποιθήσεων αλλά προβαίνει και σε υλικές πράξεις αποστολής επιστολών στα ΜΜΕ», «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη» και «ευχαριστεί για την συμπαράσταση  συντρόφους και συντρόφισσες» .

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα συνεδριάσει, εκ νέου, για το ζήτημα μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ