Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Ρουβίκωνας «ενεργοποίησε» την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Ρουβίκωνας «ενεργοποίησε» την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σε νέο σχεδιασμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ισχυρή και εμφανή παρουσία αστυνομικών σε όλη τη χώρα, προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.

Τα απανωτά «ντου» του Ρουβίκωνα φαίνεται ότι φέρνουν τα πάνω κάτω στον τρόπο αστυνόμευσης, ενώ στην ατζέντα βρίσκονται ακόμη και τριπλές περιπολίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας που θεωρούνται περισσότερο επίφοβες για έκνομες πράξεις.

Την «ώθηση» τελικά έδωσε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, ειδικά μετά την επίθεση με μπογιές στην πρεσβεία του Ιράν, τη στιγμή μάλιστα της αλλαγής της βάρδιας. Σε τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου στη ΓΑΔΑ με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για το νέο δόγμα, που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και προληπτικά μέσω της πεζής αστυνόμευσης από περιπολίες που θα συνεπικουρούνται από τη ΔΙΑΣ και την ΟΠΚΕ, με ωράριο ως τις 2 τα ξημερώματα τις καθημερινές και πιο αργά τα Σαββατοκύριακα.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι σε περιοχές όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για έκνομες πράξεις θα υπάρχουν ακόμη και τριπλές περιπολίες. Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι οι επιθέσεις των μελών του Ρουβίκωνα πραγματοποιήθηκαν κυρίως κατά τις αλλαγές της βάρδιας των αστυνομικών αναγκάζει την ηγεσία της Αστυνομίας να αλλάξει στρατηγική.

Ετσι, οι αλλαγές της βάρδιας δεν θα γίνονται πλέον τις ίδιες προκαθορισμένες ώρες, αλλά θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει πότε ακριβώς πραγματοποιούνται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ