Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Παράδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κρατούμενους – φοιτητές ΕΑΠ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παράδοση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε κρατούμενους – φοιτητές ΕΑΠ

Παραδόθηκαν πριν λίγες ημέρες επτά ακόμα Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στις φυλακές Δομοκού, Πατρών, Γυναικών Θήβας και Κορυδαλλού, για τις ανάγκες των φοιτητών – κρατουμένων που σπουδάζουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Η διάθεση των υπολογιστών έγινε, κατόπιν δημόσιας κλήρωσης, σε φοιτητές που εισήχθησαν στο ΕΑΠ το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Μόλις οι φοιτητές ολοκληρώσουν τις σπουδές τους ή αποφυλακισθούν, οι τριάντα συνολικά Η/Υ που έχουν έως τώρα δοθεί, θα παραμείνουν στις φυλακές για να καλύψουν τις ανάγκες των υπόλοιπων φοιτητών – κρατουμένων.

Στόχος της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι, και με τον τρόπο αυτό, να ενισχυθεί η εκπαίδευση των κρατουμένων, ώστε να υπάρξει ομαλή κοινωνική επανένταξή τους.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που έχει συναφθεί το 2016 μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Η συμφωνία προβλέπει την προσφορά, ετησίως, 20 υποτροφιών από το ΕΑΠ για την φοίτηση των κρατουμένων σε προπτυχιακά προγράμματα.

Ήδη, μέχρι σήμερα, 60 κρατούμενοι από τις φυλακές της χώρας έλαβαν υποτροφία και ξεκίνησαν τις σπουδές τους. Παράλληλα, βέβαια στο ΕΑΠ εισάγονται ήδη και 20 υπάλληλοι φυλακών ετησίως με επιδότηση διδάκτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ