Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πειθαρχικές ποινές σε δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών για καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πειθαρχικές ποινές σε δικαστές του Πρωτοδικείου Αθηνών για καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων

«Λιμνάζουν» οι δικογραφίες αναμένοντας επί μακρόν την έκδοση αποφάσεων, στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας το οποίο, όπως φαίνεται, δεν «ακουμπούν» οι  κατά καιρούς εξαγγελίες, από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών,  για ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένοι δικαστές καθυστερούν την έκδοση πολιτικών αποφάσεων

Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των πολιτικών αποφάσεων αναγνώρισε  μάλιστα και ο Προϊστάμενος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιος Γρίβας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας η οποία του εξέθεσε την κατάσταση που επικρατεί. Ο κ. Γρίβας εντόπισε το πρόβλημα σε συγκεκριμένους δικαστές που καθυστερούν υπέρ του δέοντος την έκδοση αποφάσεων, τονίζοντας πως ήδη τους έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές.

Μέχρι τον Άρειο Πάγο οι διαμαρτυρίες των δικηγόρων

Για τη βραδύτητα πάντως που χαρακτηρίζει τους ρυθμούς έκδοσης των πολιτικών αποφάσεων, ο ΔΣΑ έχει ενημερώσει επανειλημμένα και τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου, κάτι που προτίθεται να επαναλάβει. Παράλληλα, θα κατατεθεί πρόταση τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε μετά την αποχρέωση του φακέλου λόγω καθυστέρησης στην έκδοση απόφασης, η υπόθεση να εισάγεται άμεσα στο ακροατήριο κατά την πρακτική που ακολουθείται στην ορκωμοσία πραγματογνωμόνων.

Καθυστέρηση και στον προσδιορισμό των εφέσεων

Στη συνάντηση που μετείχε εκ μέρους του ΔΣΑ, ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Καλαντζόπουλος και το μέλος του ΔΣ Ευστάθιος Αναλυτής τέθηκε επίσης το ζήτημα της καθυστέρησης του χρόνου προσδιορισμού των εφέσεων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, κατά των αποφάσεων του Ειρηνοδικείων.

Οι δικηγόροι… στην ουρά

Επιπλέον, οι δικηγόροι περιέγραψαν στον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ως προς την εξυπηρέτησή τους, κατά την κατάθεση αιτήσεων λήψης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς η σειρά που τηρείται είναι κοινή με τους πολίτες που ζητούν παροχή Νομικής Βοήθειας. Ο Προϊστάμενος δήλωσε ότι θα μελετήσει το ζήτημα και θα ενημερώσει το ΔΣΑ για τις πρωτοβουλίες του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ