Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πλαστός λογαριασμός στο twitter με το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλαστός λογαριασμός στο twitter με το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

«Από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Παναγιώτη Πικραμμένου γνωστοποιείται ότι η ανάρτηση λογαριασμού στο twitter στο όνομά του είναι πλαστή.

Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου».

Η ανάρτηση

Πολλά ειδησεογραφικά μέσα μετέδωσαν την είδηση αυτή, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για ακόμη μια κακόγουστη φάρσα του Ιταλού δημοσιογράφου, γνωστός για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, Τόμασο Ντε Μπενεντέτι.

Στο στόχαστρό του έχουν μπει στο παρελθόν κι άλλα δημόσια πρόσωπα, μεταξύ αυτών ο Κώστας Γαβράς, πριν από ένα χρόνο. Ο Tommaso Debenedetti είχε επίσης ανακοινώσει τον «θάνατο» του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν από περίπου 7 χρόνια, φάρσα που είχε, μάλιστα, εκτοξεύσει για λίγο την τιμή του πετρελαίου.

Λίγα λεπτά αργότερα στον επίμαχο λογαριασμό αναρτήθηκε νέα ανάρτηση που ανέφερε πως η είδηση ήταν hoax του Ιταλού δημοσιογράφου Tommasso Debenedetti:

«This account is hoax created by Italian journalist Tommasso Debenedetti».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ