Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πυρ ομαδόν κατά του Τράμπ για το shutdown

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πυρ ομαδόν κατά του Τράμπ για το shutdown

Για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος Τράμπ «προκάλεσε» τόσο την αμερικανική κοινή γνώμη όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων με αφορμή διάγγελμα με το οποίο προσπάθησε να μετατοπίσει τις ευθύνες για το shutdown που έχει σαν αποτέλεσμα την ομηρία 800.000 κρατικών υπαλλήλων και δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες να μην λειτουργούν.

Αφορμή η κόντρα σχετικά με την μη έγκριση χρηματοδότησης του τείχους το οποίο θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό.

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρόεδρος Τράμπ τόνισε ότι έκανε παραχώρηση στους Δημοκρατικούς τασσόμενος τελικά υπέρ “ενός τείχους από ατσάλι παρά ενός τείχους από τσιμέντο” και κατήγγειλε μια “αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση και κρίση ασφάλειας”.

“Όμηροι” 800.000 κρατικοί υπάλληλοι

Ωστόσο μετά το διάγγελμα οι Δημοκρατικοί του επέρριψαν ξανά την ευθύνη για το shutdown, το οποίο πλήττει περίπου 800.000 εργαζόμενους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι έχουν υποβάλλει σχέδια προϋπολογισμού που αποσκοπούν σε άρση του αδιεξόδου και δίνουν χρόνο για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

«Ο πρόεδρος κρατάει ομήρους τους Αμερικανούς με το shutdown, το οποίο παραλύει εν μέρει το ομοσπονδιακό κράτος, έχοντας μόνο ως στόχο να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό» είπε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

“Ορίστε τα γεγονότα: ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να σταματήσει να κρατάει τους Αμερικανούς ομήρους, πρέπει να σταματήσει να δημιουργεί από το μηδέν μια κρίση” μεταναστευτική και ανθρωπιστική στα σύνορα “και πρέπει να ξανανοίξει την κυβέρνηση”, σημείωσε η Πελόζι σε δήλωσή της που μεταδόθηκε απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

“Ο πρόεδρος μόλις χρησιμοποίησε τη διακόσμηση του Οβάλ Γραφείου για να δημιουργήσει από το μηδέν μια κρίση, να τροφοδοτήσει τον φόβο και να αποσπάσει την προσοχή από το χάος στην κυβέρνησή του”, συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ο οποίος βρισκόταν δίπλα της.

“Μην τρέφετε αυταπάτες: και οι Δημοκρατικοί και ο πρόεδρος θέλουν να ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορα. Ωστόσο διαφωνούμε ριζικά με τον πρόεδρο όσον αφορά το ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το κάνουμε”, συμπλήρωσε ο Τσακ Σούμερ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ