Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για Πολάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Βουλή η δικογραφία για Πολάκη

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση καταγραφής ή μη του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είναι υποχρεωμένη να διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη.

Πλέον, τον λόγο θα έχει το ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με το εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Πολάκη για το κακούργημα (σσ: μέχρι σήμερα καθώς στο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση, το αδίκημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα) της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Η διαβίβαση γίνεται υποχρεωτικά βαση του άρθρου 62 του Συντάγματος, το οποίο υποχρεώνει τους εισαγγελείς να ζητούν από τη Βουλή άδεια ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος βουλευτή.

Η συνομιλία

Η επίμαχη συνομιλία που αφορούσε την υπόθεση του δανείου ύψους 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης  από την Attica Bank.. Καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας , στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Στουρνάρας, φέρεται  να υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης κατέγραψε τη συνομιλία τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ