Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Βουλή η δικογραφία για τη Novartis

Στην δικαιοδοσία της Βουλής περνά πλέον η υπόθεση των καταγγελλομένων για δικονομικές μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις στην διενεργούμενη έρευνα της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, στο σκέλος που αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Η δικογραφία πήρε το δρόμο για τη Βουλή καθώς η έρευνα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου σκόνταψε πάνω στο όνομά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, για τους οποίους το Κοινοβούλιο καλείται να διερευνήσει τη διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η διαβίβαση του σκέλους αυτού της υπόθεσης στη Βουλή, στηρίχθηκε στις καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου οι οποίοι έχουν υποβάλει μηνύσεις μετά την εμπλοκή του ονόματός τους από τους προστατευόμενης μάρτυρες. Τέλος υπολογίσιμη υπήρξε και η κατάθεση του καταγγέλλοντα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή που αν και δεν κατονόμασε ευθέως πολιτικό πρόσωπο αναφέρθηκε στον “Ρασπούτιν”, προσωνύμιο που έχει αποδοθεί -από τον Ατώνη Σαμαρά-  στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το Σύνταγμα η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί ενώ οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς συνεχίζουν κανονικά την έρευνα τους για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κληθεί και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Παράλληλα ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς αναμένεται να παρουσιαστούν δεκαπέντε στελέχη της εταιρείας φαρμάκου Novartis τόσο από τη μητρική, που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, όσο και από τη Novartis Hellas που έχουν κληθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που φέρεται να διακινήθηκε μέσω της δωροδοκίας γιατρών τους οποίους φέρεται να χρημάτιζαν προκειμένου να προωθούν στην αγορά τα σκευάσματα της εν λόγω εταιρείας. Τα στελέχη που έχουν κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτων να δώσουν ανομωτί κατάθεση, αναμένεται να λάβουν προθεσμίες για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.

Να πούμε ότι νωρίτερα σήμερα, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε μήνυση σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, των δυο επίκουρων εισαγγελέων της Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, αλλά και κατά παντός άλλου υπεύθυνου για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ