Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη Δικαιοσύνη ο Μποτρίνι μετά τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων – Γιατί παρενέβη στο θέμα η Έφη Αχτσιόγλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Δικαιοσύνη ο Μποτρίνι μετά τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων – Γιατί παρενέβη στο θέμα η Έφη Αχτσιόγλου

Στη Δικαιοσύνη αποφάσισε να προσφύγει η επιχείρηση του Έκτορα Μποτρίνι, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την καταγγελία μαθητευόμενου περί βασανιστηρίων.

Ο νεαρός μαθητευόμενος κατήγγειλε πως δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και του προκαλούνταν εγκαύματα με εργαλεία μαγειρικής από τον υπεύθυνο κουζίνας του γνωστού εστιατορίου.

Ο διάσημος σεφ δήλωσε πως μπροστά του δεν έχει γίνει ποτέ παρόμοιο περιστατικό, ενώ στη συνέχεια δημοσίευσε φωτογραφία με μαθητευόμενούς του με τη λεζάντα: «Ένα ψέμα όταν το πει μονάχα ένας παραμένει ψέμα… όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια».

Σημειώνεται, δε, ότι μετά την καταγγελία απομακρύνθηκαν δύο υπάλληλοι, ενώ ένας ακόμα αποχώρησε μόνος του.

Η απάντηση

Σύμφωνα με το Corfutv, η επιχείρηση του Έκτορα Μποτρίνι μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ηλία Πλασκασοβίτη τονίζει τα εξής:

«Περιήλθε σε γνώση της επιχείρησης, η καταγγελία του μαθητευόμενου μάγειρα Στέφανου Νικόπουλου για την ύπαρξη διαπληκτισμού με άλλον μάγειρα του εστιατορίου μας στην Κέρκυρα, η οποία οδήγησε κατά τους ισχυρισμούς του πρώτου, σε σωματικές του βλάβες. Η πλευρά του καταγγελλόμενου μάγειρα αρνείται και αποκρούει ως αναληθείς τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην καταγγελία, επιφυλασσόμενη των δικαιωμάτων της και ιδίως της αστικής και ποινικής καταδίκης του καταγγέλλοντος. Η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί στο μέλλον. Η διεύθυνσή μας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, θα λάβει τα δέοντα μέτρα.

Στην εν λόγω καταγγελία, εμπεριέχονται επιπλέον ψευδείς αναφορές σχετικά με την διεύθυνση της επιχείρησής μας, οι οποίες ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές μας προκαλούν ζημία. Δηλώνουμε ότι για το λόγο αυτό , θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Επίσης διάφοροι, υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα το περιεχόμενο της καταγγελίας, δίδοντας μάλιστα άλλοτε διαφορετική διάσταση από αυτή που έχει, με γενικεύσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και άλλοτε αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθώντας να προκαλέσουν συνειρμικές αναφορές με άλλες υποθέσεις ή καταστάσεις, με τρόπο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό, τόσο για την επιχείρησή μας, όσο και για το πρόσωπο του κου Έκτορα Μποτρίνι, στους οποίους προκαλείται ζημία. Για τις περιπτώσεις αυτές δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Η επιχείρησή μας, η οποία έχει βραβευθεί διεθνώς και απασχολεί επί δεκαετίες εκατοντάδες εργαζομένων στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί τους, προσπαθεί να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας αλλά ταυτόχρονα να ανταπεξέλθει των δυσκολιών που προκλήθηκαν κατά την οικονομική κρίση. Κοντά μας έχουν μαθητεύσει δεκάδες σεφ, οι οποίοι σήμερα εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτονόητα θα υπερασπιστούμε το κύρος και τη φήμη μας από τις όποιες αβάσιμες, αναληθείς και υστερόβουλες επιθέσεις έχουμε δεχθεί και δεχόμαστε αλλά και από οποιεσδήποτε κακότροπες εις βάρος μας συμπεριφορές».

Αχτσιόγλου: Να κινηθεί το Υπουργείο Εργασίας

Σε μία δήλωση στην εφημερίδα «Αυγή» προχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την καταγγελία 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής για κακομεταχείριση στο εστιατόριο του γνωστού σεφ, Έκτορα Μποτρίνι.

Αναλυτικά η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Η καταγγελία του νέου εργαζόμενου για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε επιχείρηση εστιατορίου στην Κέρκυρα μαρτυρά με τον πιο ακραίο τρόπο την έκταση που μπορεί να λάβει η εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και την τεράστια σημασία της λειτουργίας τους Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που η σημερινή κυβέρνηση ήδη με τις πρώτες κινήσεις της φρόντισε να απαξιώσει. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων από κάθε θέση, για να σπάσουμε τη σιωπή και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα αυτών που για πολλούς είναι αόρατοι.

Ως κυβέρνηση καταπολεμήσαμε έμπρακτα την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και δουλέψαμε ώστε το υπουργείο Εργασίας να συνιστά σύμμαχο των εργαζομένων. Αναμένουμε την αντίδραση του κατά τα λοιπά λαλίστατου σημερινού υπουργού Εργασίας και καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική απαξίωσης του ΣΕΠΕ, που ενθαρρύνει τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ