Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο αρχείο η έρευνα της εισαγγελίας εναντίον του σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν που κατηγορήθηκε για βιασμό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο αρχείο η έρευνα της εισαγγελίας εναντίον του σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν που κατηγορήθηκε για βιασμό

Η εισαγγελία του Παρισιού έθεσε στο αρχείο, χωρίς να προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια, την καταγγελία μιας γυναίκας που είχε κατηγορήσει τον Λικ Μπεσόν ότι την βίασε κατ’ επανάληψη, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές και από τον δικηγόρο του γνωστού σκηνοθέτη.

“Ο κ. Λικ Μπεσόν πληροφορήθηκε με ικανοποίηση την απόφαση του εισαγγελέα να θέσει στο αρχείο τις κατηγορίες που είχε κάνει η κα Σαντ Βαν Ρόι, τις οποίες ανέκαθεν διέψευδε”, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Τιερί Μαρεμπέρ. “Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εξονυχιστική έρευνα” με την οποία ο πελάτης του “συνεργάστηκε πλήρως”, πρόσθεσε.

Ο σκηνοθέτης είχε δώσει κατάθεση στις 2 Οκτωβρίου στην αστυνομία και τον Δεκέμβριο εξετάστηκε κατ’ αντιπαράσταση με την Βελγο-ολλανδέζα Βαν Ρόι, που είναι ηθοποιός και μανεκέν.

Στις 18 Μαΐου 2018 η 30χρονη Βαν Ρόι κατέθεσε μήνυση εναντίον του 59χρονου Μπεσόν, μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι. Στην αστυνομία ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση μαζί του εδώ και δύο χρόνια και ότι αισθανόταν ότι είχε υποχρέωση να το κάνει, δεδομένων των επαγγελματικών δεσμών τους. Τον Ιούλιο κατέθεσε και νέα μήνυση, αυτή τη φορά για βιασμό.

Μετά την Βαν Ρόι, άλλες οκτώ γυναίκες κατηγόρησαν τον σκηνοθέτη του “Απέραντου Γαλάζιου” για άσεμνες χειρονομίες ή για σεξουαλική παρενόχληση. Την Παρασκευή ο ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε τις καταγγελίες άλλης μιας γυναίκας, μιας 40χρονης ηθοποιού, εγκατεστημένης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ηθοποιός έγραψε στις 13 Φεβρουαρίου στον εισαγγελέα για να στηρίξει την καταγγελία της Βαν Ρόι και ισχυριζόταν ότι έπεσε θύμα μιας απόπειρας σεξουαλικής επίθεσης εκ μέρους του Μπεσόν τον Μάρτιο του 2002. Στην περίπτωση αυτή, το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ