Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι προκηρύξεις της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής οι προκηρύξεις της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών»

Τον καθοδηγητή και κειμενογράφο των προκηρύξεων της “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, προσπαθεί να εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική σε μια προσπάθεια να “ξεκλειδώσει” το γρίφο της επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έχει αποδείξει πως έχει την τεχνογνωσία να φέρει σε πέρας δύσκολες βομβιστικές ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ύποπτα γι’ αυτό το ρόλο τρία άτομα, όμως πέρα από ενδείξεις δεν έχουν μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να τους συνδέει με την ΟΛΑ. Όπως εκτιμούν, ο άνθρωπος που έχει γράψει τις τελευταίες τέσσερις προκηρύξεις είναι “παλιός” στο χώρο του αντάρτικου και διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση, πιθανότατα επειδή τουλάχιστον την δεκαετία του ’80 σπούδαζε σε ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπου ήρθε σε επαφή με τον ένοπλο “αγώνα” που εκείνη την εποχή ασκούσε επιρροή σε άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Μάλιστα, στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο πιστεύουν πως ο κειμενογράφος δεν είναι μόνο ιδεολογικός καθοδηγητής, αλλά και εκπαιδευτής των μελών της ΟΛΑ, καθώς εκτιμούν πως στο παρελθόν θήτευσε ως περιφερειακό μέλος σε μια από τις δυο μεγάλες τρομοκρατικές οργανώσεις, την 17Ν ή τον ΕΛΑ. Επίσης, πιστεύουν πως η ΟΛΑ άφησε πίσω της τα Καλάσνικοφ και πέρασε στις βόμβες, όταν πέρασε στους κόλπους της ο κειμενογράφος των προκηρύξεων ο οποίος φαίνεται πως είχε την τεχνογνωσία κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών χρησιμοποιώντας ως εκρηκτική ύλη την αμμωνιοδυναμίτιδα, που αποτελεί την “υπογραφή” της οργάνωσης. Κατά πάσα πιθανότητα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος διαθέτει και την πρόσβαση για να βρίσκει ικανές ποσότητες της συγκεκριμένης εκρηκτικής ύλης, ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο της ΟΛΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ