Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη στο Μαϊάμι για ναρκωτικά ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνελήφθη στο Μαϊάμι για ναρκωτικά ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας

Συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αδερφός του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, με κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ονδούρας.

Ο Χουάν Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντες, ένας 40χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές στο Μαϊάμι, ανέφερε το προεδρικό γραφείο.

Σύμφωνα με το fimotro.gr ο αδερφός του προέδρου είναι ο τελευταίος σε μια σειρά επιφανών Ονδουριανών, εκ των οποίων τρεις γερουσιαστές, εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στις ΗΠΑ για εμπλοκή τους σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Αυτό είναι ένα βαρύ πλήγμα για όλη την οικογένεια», δήλωσε ο πρόεδρος Ορλάντο Ερνάντες σε δημοσιογράφους στην ιδιαίτερη πατρίδα του Γκράσιας, στο δυτικό τμήμα της Ονδούρας. «Ελπίζω το δικαστικό σύστημα να του δώσει το χώρο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ως οικογένεια κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα επανεπιβεβαίωσε την αποφασιστικότητά του στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο Χουάν Αντόνιο είχε αρνηθεί κατηγορίες για διασυνδέσεις με το καρτέλ των ναρκωτικών Λος Κατσίρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ