Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τα κυβερνητικά σχέδια για τις δύο φυλακές τύπου Γ – Πού πρόκειται να γίνουν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα κυβερνητικά σχέδια για τις δύο φυλακές τύπου Γ – Πού πρόκειται να γίνουν

Τη λειτουργία όχι μίας αλλά δύο φυλακών τύπου Γ εξετάζει η Κυβέρνηση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» σχεδιάζεται να μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας ένα από τα οκτώ πιο καινούργια -σε σχέση µε τα υπόλοιπα- σωφρονιστικά καταστήµατα της χώρας.

Άλλωστε τα χαρακτηριστικά των κρατουµένων που περιγράφονταν το 2014 στον νόµο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαµπου Αθανασίου για τους κρατουµένους που θα µεταφέρονταν τότε στις φυλακές τύπου Γ, αφορά σε σχετικά περιορισµένο αριθµό ατόµων.

Ωστόσο, εξαιρετικά πιθανό θεωρείται σε δεύτερο χρόνο να δηµιουργηθεί άλλη μία φυλακή τύπου Γ, προκειµένου να «σπάσουν» πολυπληθείς σκληρές οµάδες κρατουµένων, που βρίσκονται σήµερα σε διάφορα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας. Ούτως ή άλλως υπάρχει μία έτοιμη, αυτή του Δομοκού, που λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα ως τέτοια επί θητείας του κ. Αθανασίου.

Υπάρχουν, πάντως, αρκετοί που διαφωνούν µε τη δηµιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, αναφέροντας ότι «τα προβλήµατα θα λυθούν εάν εφαρµοστούν οι κανόνες εσωτερικής λειτουργίας και εάν υπάρξει επιτέλους κατηγοριοποίηση των φυλακών (υποδίκων, υποτρόπων κ.λπ.) και όχι εάν απλώς φτιάξεις µια φυλακή-φρούριο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ