Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Φρουζής κατά Τουλουπάκη – Τι λέει σε αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φρουζής κατά Τουλουπάκη – Τι λέει σε αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο

Κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στρέφεται ο Κ. Φρουζής, ο οποίος σε αναφορά του προς τον Άρειο Πάγο ζητά να ερευνηθούν νέες καταγγελίες στις οποίες προχωρά.

Ο κατηγορούμενος σε διάφορα σκέλη της υπόθεσης Novartis, ύστερα από τος καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελή, υποστηρίζει πως το αίτημα του για να αρθεί η δέσμευση στον μοναδικό λογαριασμό που είχε στο εξωτερικό, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον «τοίχο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Όπως αναφέρει, αφού προσκόμισε την κίνηση του λογαριασμού προκειμένου να δείξει πως πρόκειται για χρήματα, κατατεθειμένα αποκλειστικά σε ελληνικές τράπεζες, ζήτησε την πλήρη αποδέσμευσή του. Ωστόσο, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ήταν αρνητική, ενώ ακολούθησε και αίτημα προς το Συμβούλιο Εφετών. Το δικαστικό συμβούλιο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο διαβιβάζοντας το αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία το έστειλε στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, δηλαδή η κ. Εισαγγελέας να κρίνει εκ νέου την αίτηση που στρέφεται κατά της απορριπτικής κρίσης της», επισημαίνει στην αναφορά του και προσθέτει ότι «μέχρι σήμερα ουδεμία απόφαση επί της αιτήσεως μου έχει εκδοθεί με καταστροφικές για εμένα και την οικογένεια μου συνέπειες». Τέλος, ο Κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι 16 μήνες μετά την « αποκάλυψη» της Novartis για «δήθεν δωροδοκίες 10 πολιτικών προσώπων» εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ποινικές διώξεις χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο παρά μόνο με «ψευδείς καταθέσεις κρυπτόμενων προσώπων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ