Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται τα χωριά Αγαλάς και Κερί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φωτιά στη Ζάκυνθο: Εκκενώνονται τα χωριά Αγαλάς και Κερί

Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην Ζάκυνθο.  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα.

Αυτή την στιγμή υλοποιείται  σχέδιο προληπτικής εκκένωσης του Αγαλά και του Κεριού, με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Όπως μεταδίδουν τοπικοί ενημερωτικοί ιστότοποι, η Αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα μεταβαίνουν με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ συνολικά οι δυνάμεις ενισχύονται με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρονται με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν αυτή την στιγμή στην πυρκαγιά είναι 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο PZL.

Εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν περίπου 120 άτομα και τα μετέφεραν σε άλλο ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ