Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Χρυσές» χειροπέδες για τον δισεκατομμυριούχο (ιδιοκτήτη του Σκορπιού) Ριμπολόβλεφ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Χρυσές» χειροπέδες για τον δισεκατομμυριούχο (ιδιοκτήτη του Σκορπιού) Ριμπολόβλεφ

Κρατούμενος είναι εδώ και λίγες ώρες ο δισεκατομμυριούχος Ολιγάρχης και ιδιοκτήτης του «Σκορπιού», Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διαφθοράς και της αθέμιτης άσκησης επιρροής. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας (που έχει το όνομα «Monacogate») τέθηκε και τον Σεπτέμβριο του 2017 υπό κράτηση, αφού παραιτήθηκε της θέσης του και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του πριγκιπάτου Φιλίπ Ναρμινό.

«Κύκλος» στην… υπηρεσία του Ριμπολόβλεφ

Όλα ξεκίνησαν την εποχή που ήταν σε δικαστική αντιπαράθεση, για υπόθεση απάτης, με τον Ελβετό γκαλερίστα Ιβ Μπουβιέ. Σε εκείνη την περίπτωση ο Ριμπολόβλεφ φέρεται να έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» από τις δικαστικές αρχές του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένας «κύκλος» στην… υπηρεσία του Ριμπολόβλεφ.

Σήμερα ο μεγιστάνας κρατείται στα γραφεία της αστυνομίας του πριγκιπάτου. Είχαν προηγηθεί νωρίς το πρωί κατ’ οίκον έρευνα στο 1.600 τ.μ. διαμέρισμά του στους δύο τελευταίους ορόφους του Μεγάρου της Μπελ Επόκ και έρευνες στα σπίτια και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία δήλωσε στην εφημερίδα Vedomosti ότι τα ανακριτικά όργανα προσκάλεσαν τον Ριμπολόβλεφ για να συζητήσουν και να ακούσουν τη δική του άποψη για την υπόθεση.

«Λυπούμαστε επειδή παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης και παρακαλούμε να τηρηθεί αυστηρά το κριτήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής. Τα γεγονότα, με βάση τα οποία κλήθηκε και απαιτούν τη δική του μαρτυρία σχετίζονται με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου της δικηγόρου του, κάτι που αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από τους νομικούς στο Εφετείο του Μονακό» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ