Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Βέτο στην άδεια από τον Εισαγγελέα – Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βέτο στην άδεια από τον Εισαγγελέα – Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Κουφοντίνας

Το νέο εισαγγελικό βέτο στο αίτημα αδείας του Δημ. Κουφοντίνα, απαντάται με απεργία πείνας από τον πολυϊσοβίτη της 17Ν . Ο επιχειρησιακός αρχηγός της 17Ν, ξεκίνησε απεργία πείνας από σήμερα το μεσημέρι, με αφορμή την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Η άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού, παρά το γεγονός ότι φέρονται να συμφωνούσαν ο διευθυντής και η κοινωνική λειτουργός, οδηγεί την υπόθεση για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά δεν πήρε άδεια.

Ναι μεν αλλά

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει. Επικαλέστηκε όμως λόγους ουσίας και αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε τότε εκ μέρους του πολυϊσοβίτη πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, τον λόγο που άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας». Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγουμένη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, 2ήμερες ή τετραήμερες

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ