Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη συμπλοκή στην Κηφισιά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη συμπλοκή στην Κηφισιά

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο πυροβολισμός που έπληξε θανάσιμα των 42χρονο Ρομά από το όπλο του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κι αυτός είναι ο λόγος που διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν όλες οι πτυχές του συμβάντος στην Κηφισιά. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης όταν βρέθηκε ενώπιον του ο αστυνομικός, δεν άσκησε σε βάρος του δίωξη ούτε τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, αλλά τον άφησε ελεύθερο.

Αντίθετα, ζήτησε να επιστραφεί πίσω στις αστυνομικές αρχές η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ώστε να μπορέσει μετά τη συγκέντρωση στοιχείων να καταλήξει ως προς τα στοιχεία της υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος -αν δηλαδή είναι αμέλεια ή δόλος- καθώς και αν τίθεται ζήτημα άμυνας ή όχι.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει πως δεν πυροβόλησε απευθείας το θύμα, αλλά πως έγινε συμπλοκή μεταξύ του αστυνομικού και των 2 ατόμων, με τον αστυνομικό να υποστηρίζει πως ήθελε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ