Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

«Μένουν» στον δρόμο 120 υπάλληλοι γνωστής αλλαντοβιομηχανίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Μένουν» στον δρόμο 120 υπάλληλοι γνωστής αλλαντοβιομηχανίας

Την πόρτα της εξόδου αντίκρισαν εν τέλει σήμερα 120 εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η.

Η απόλυση των εργαζομένων και συνάμα η πτώχευση της αλλαντοβιομηχανίας είναι το θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό την ελληνική κοινωνία.

Δεν πάνε δύο χρόνια που οι εργαζόμενοι της ηπειρωτικής βιομηχανίας έλαβαν την τελευταία τους μισθοδοσία, όπως και δεν πάει πολύς καιρός (19 Μαρτίου) που οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν για την απόλυση τους.

Παρά το γεγονός αυτό, οι εργαζόμενοι της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας ΒΙ.Κ.Η έμειναν πιστοί στη δουλειά τους, προσφεύγοντας στην Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους μέχρι το τελευταίο «χτύπημα» που προήλθε από το Πρωτοδικείο Άρτας.

Το Πρωτοδικείο Άρτας πήρε απόφαση για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η, με αποτέλεσμα η βιομηχανία να τεθεί σε διαθεσιμότητα σε πολλούς πλειστηριασμούς. Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, αναμένοντας να βρεθεί κάποιος πιθανός αγοραστής που θα μπορέσει να τους εξοφλήσει τα οφειλόμενα.

Μάλιστα οι υπάλληλοι της αλλαντοβιομηχανίας δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς εξέδωσαν ανακοίνωση που δίνουν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας γνωστές και τις ενέργειες που ακολούθησαν μετά την ανακοίνωση της απόλυσής τους.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση των απολυθέντων υπαλλήλων:

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ