Κυριακή 19 Μαϊου 2024

Βαρβάρα Φύτρου: Υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα τις κρίσιμες ώρες στο Μάτι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βαρβάρα Φύτρου: Υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα τις κρίσιμες ώρες στο Μάτι

Στοιχεία για το που βρίσκονταν τα ελικόπτερα την ώρα της φονικής πυρκαγιάς , ζητεί από τις αρμόδιες αρχές η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη αίτηση την οποία υπέβαλλε δια του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα, τα οποία δεν επιχείρησαν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι , δημιουργώντας έτσι μια ανισορροπία δυνάμεων η οποία πιθανόν ήταν καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που έχασε την οικογένειά της ήταν αυτή που ουσιαστικά έφερε την υπόθεση στο επίπεδο των τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων αφού υπέβαλλε μήνυση  κατά 7 ατόμων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Δόλος

Όπως υποστηρίζει, όλοι γνώριζαν ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανίκανος να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, αλλά τα εντεταλμένα όργανά του αποδέχθηκαν αυτό το γεγονός, με αποτέλεσμα να χαθούν 99 συνάνθρωποι μας, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη η οικογένειά της.

Η μήνυσή της οδήγησε την υπόθεση και στη Βουλή

Στο στόχαστρο της βάζει τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη και τιμωρία για όσα δεν έγιναν στις 23 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη μηνύτρια, ο θάνατος των 96 θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν «ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του λειτουργούσαν όπως ο νόμος ορίζει».

Νέα αίτηση

Με τη νέα αίτηση της ζητεί από την Πυροσβεστική, τα αρμόδια Υπουργεία, την Πολιτική Προστασία και τη Δικαιοσύνη απαντήσεις για το το αν υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα εκείνη την ημέρα.

Ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος

Όπως λέει ο συνήγορος της Βασίλης Καπερνάρος “είναι πέντε ελικόπτερα, δύο Super Puma και τρία PK. Τρία επιχειρούσαν, δύο Super Puma και ένα PK, στην Κινέτα. Το ένα επιχείρησε προσπαθώντας να βοηθήσει και διαπίστωσε ότι δεν είχε καύσιμα, επέστρεψε στην Ελευσίνα και παρέμεινε εκεί.

Ρωτάμε, για ποιο λόγο δεν επέστρεψε; Επίσης, ρωτάμε τα άλλα δύο που ήταν καθηλωμένα, για ποιο λόγο δεν σηκώθηκαν να επιχειρήσουν όταν έκριναν ότι ο αέρας δεν ήταν συνεχώς ο ίδιος, είχε μεταπτώσεις και είχε και διάφορες φορές… Ο σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε ποινικό αποδεικτικό υλικό, να το πάμε στον Εισαγγελέα να βοηθήσουμε την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην υπάρξουν κενά. Είναι διαλυμένη η κρατική μηχανή, δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση, δεν υπάρχει υπευθυνότητα, δεν υπάρχει χρέος, υποχρέωση και καθήκον. Δεν μπορεί να έρχεται η Επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης και να διατάσσει έλεγχο για το ποιοι φταίνε εκ των υστέρων, όταν εκείνη δεν επιθεώρησε εκ των προτέρων”, κατέληξε ο κ. Καπερνάρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ