Τετάρτη 12 Μαϊου 2021

Γυναίκα «ανέβασε» συνταγή για φόλες στο διαδίκτυο – Κρίσιμη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γυναίκα «ανέβασε» συνταγή για φόλες στο διαδίκτυο – Κρίσιμη η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Οργή σε όλο το πανελλήνιο έχει ξεσπάσει μετά την ανάρτηση Κρητικιάς στο διαδίκτυο, η οποία έδινε ελεύθερα συνταγή για πετυχημένες φόλες. Άμεση η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η γυναίκα μέσω του Facebook, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, ομολογούσε πώς σκοτώνει γάτες, ενώ ενθάρρυνε και ωθούσε τον υπόλοιπο κόσμο σε ανάλογα εγκλήματα, όπως μπορούμε να δούμε στην σοκαριστική φωτογραφία. Στην ανάρτηση προτείνει συνταγή για φόλες, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει το μίσος της για τα άτυχα τετράποδα και την μανία της να σκοτώνει γάτες.

Πρόκειται για μία κάτοικο Ρεθύμνου, που εκτός από ότι περιγράφει αναλυτικά την συνταγή με την οποία σκοτώνει τις γάτες, συνεχίζει το θράσος της με το να αστειεύεται με αυτούς της απαντούν, χωρίς καμία ντροπή.

Με την ανάρτησή της, ξέσπασε τεράστιο κύμα διαδικτυακής οργής και κατακλύστηκε από εκατοντάδες σχόλια, αναφορές και πολλές καταγγελίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως άλλωστε της αρμόζει.

Η ίδια, υποχρεώθηκε λίγο μετά να «κατεβάσει» την εν λόγω ανάρτηση και να «κλειδώσει» τον λογαριασμό της, ενώ έχει γίνει έκκληση και για παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση.

Τέτοιες πράξεις θα έπρεπε να διώκονται ποινικά και όχι να αφήνονται ατιμώρητες. Να υπενθυμίσουμε ότι σε περίπτωση θανάτωσης ζώου το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ για κάθε ζώο.

Στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι:

  • Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν.4235/2014.
  • Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση θανάτωσης ζώου ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς επίσης και στην κατά τόπο αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ